A boltok újabb nagy trükkje: erre érdemes figyelni

2015. április 19. 07:03

A nagyobbal jobban jár - sokan gondolják, ez az aranyszabálya a spórolós bevásárlásnak. Azonban nem biztos, hogy ez mindig igaz, ugyanis a Pénzcentrum talált néhány ellenpéldát, amikor kifejezetten akkor járunk jobban, ha a kisebb kiszerelést választjuk.

Sokszor már automatikusan nyúlunk a polcon a nagyobb kiszerelésű termékhez, mert azt gondoljuk: a nagyobbal jobban járunk. Lehet, hogy ilyenkor a végén többet fizetünk, de úgy érezhettük, jól döntöttünk, mert sokkal többet kaptunk a pénzünkért, mintha a kisebbet választottunk volna.

Ellenben nem pihenhetünk, a boltban továbbra is mindig nézzük meg az egységárát a termékeknek. Ugyanis megdőlni látszik a nagyobbal jobban járunk gondolat. Íme, itt van néhány példa, amikor az eddig megszokottól eltérően, már a kisebb kiszerelésű csomagolás egységára az olcsóbb, ezért nem mindig éri meg a nagyobbat választanunk.

1. Kávé


2. Olaj


3. Mogyorókrém

4. Mosószer


5. Édesség

Miért árazzák így a termékeket?

A magyarok 23 százaléka hetente és 23 százaléka kéthetente tart nagy bevásárlást, azonban a lakosságnak több mint a fele havonta vagy még ritkábban megy. Ezért trükközhetnek az áruházak az árszabással, mert a háziasszonyoknak egyszerűbb a nagyobb kiszerelést választani, amellett, hogy sokan azt gondolják, így jobban járnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sok esetben még valóban spórolhatunk a nagyobb kiszerelés megvásárlásával, azonban mindig tartsuk nyitva a szemünk, és figyeljük az egységárát a termékeknek, mert ez segíthet meghozni a döntést.

KATTINTS! Megdöbbentő dolog derült ki a boltok akcióiról

A fenti példáknál maradva, ha a kávéból az egy kilós mennyiséget négy kisebb csomagban vásároljuk meg, összesen 1632 forintot fizetünk, míg ha az egy nagyobbat választjuk, 1699 forintot kell otthagynunk a boltban. A nagy csomagban vásárolt kilós kávé esetében tehát 67 forintot dobtunk ki az ablakon, ami elsőre nem tűnik nagy tételnek, de miért fizetnénk többet, ha megkaphatnánk kevesebbért is? Az sütőolajból pedig két darab egyliteres termék vásárlása esetén 998 forint lesz a számlán, abban az esetben ha a nagyobb üveget választjuk, ami kétliteres, az már 1049 forintunkba fog kerülni, itt 51 forintot vesztettünk. Egy nagy bevásárlás alkalmával, sok ilyen apró tétel gyűlhet össze, ha nem tartjuk nyitva a szemünket. A példákat a Spar és a Tesco áruházakból gyűjtöttük össze.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?