A magyarok fele vasárnap is vásárolna

A magyarok fele vasárnap is vásárolna

2015. április 6. 18:37

Sokan félnek a szombati tumultustól, ami a vasárnapi zárva tartás miatt megsokszorozódhat a következő vasárnapokon. A magyarok fele ugyanis vasárnap végezné a ruhanemű beszerzését, ugyanis rengeteg családnál ez volt a családi program.

A Premier Outlet közvélemény-kutatást végzett a vasárnapi zárva tartásról. A kérdéskörrel foglalkozó szakemberek 956 vásárlóval készítettek személyes interjút, online kérdőívüket pedig 4682 látogató töltötte ki. Az eredményeket figyelembe véve az új helyzet nem csak a kereskedőket, de a vásárlókat is kihívások elé állítja.

Változó vásárlói szokások

A felméréséből kiderül, hogy a vásárlók meghatározó hányada, több mint 50 százaléka hétvégén, azon belül is vasárnap bonyolítja a nagybevásárlást, illetve a ruhaneműk beszerzését.

 A fogyasztók a ruhatárfrissítést fontos programként kezelik, ezért szeretnek hétvégén kényelmesen, nyugodtan vásárolni. Ennek tükrében teljesen érthető, hogy a kérdőív azon kérdésére, hogy "negatívan érinti-e önt a vasárnapi zárva tartás?" a vásárlók 60 százaléka igennel válaszolt. A március 15-től hatályba lépett új tendencia tehát határozottan nehézséget okoz a vevőknek, hiszen fogyasztói szokásaikat jelentős mértékben át kell alakítaniuk a jövőben. A kellemetlenség ellenére azonban a több ezer megkérdezett többsége azt válaszolta, hogy a megváltozott körülmények ellenére, amennyire lehetséges, szeretnének hűségesek maradni eddigi szokásaikhoz.

Vagyis ha tehetik, nem keresnek a megszokottól eltérő új vásárlási lehetőséget. Sokan azonban el szeretnék kerülni a szombati tömeget, így a bevásárlásaikat inkább megpróbálják a hétköznapokra áthelyezni.

Átalakuló kereskedelmi trendek

A legtöbb bevásárlóközpont, így a biatorbágyi outlet központ is meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat - amit a kérdőívet kitöltők többsége is szükségszerűnek tart.

Elkerülhetetlen, hogy a vásárlás tekintetében jobban a hétköznapokra tolódjon a hangsúly, amelyet még kívánatosabbá tehetnek a különleges akciók

 - mondta Imre Csaba, a Premier Outlet vezetője. Ezt is figyelembe véve a biatorbágyi outlet központ "Őrült keddi akciók"-at hirdet, amellyel szeretné megköszönni vásárlói hűségét, és segít megágyazni egy új, még formálódó vásárlói habitusnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?