3 °C Budapest

A magyarok fele vasárnap is vásárolna

2015. április 6. 18:37

Sokan félnek a szombati tumultustól, ami a vasárnapi zárva tartás miatt megsokszorozódhat a következő vasárnapokon. A magyarok fele ugyanis vasárnap végezné a ruhanemű beszerzését, ugyanis rengeteg családnál ez volt a családi program.

A Premier Outlet közvélemény-kutatást végzett a vasárnapi zárva tartásról. A kérdéskörrel foglalkozó szakemberek 956 vásárlóval készítettek személyes interjút, online kérdőívüket pedig 4682 látogató töltötte ki. Az eredményeket figyelembe véve az új helyzet nem csak a kereskedőket, de a vásárlókat is kihívások elé állítja.

Változó vásárlói szokások

A felméréséből kiderül, hogy a vásárlók meghatározó hányada, több mint 50 százaléka hétvégén, azon belül is vasárnap bonyolítja a nagybevásárlást, illetve a ruhaneműk beszerzését.

 A fogyasztók a ruhatárfrissítést fontos programként kezelik, ezért szeretnek hétvégén kényelmesen, nyugodtan vásárolni. Ennek tükrében teljesen érthető, hogy a kérdőív azon kérdésére, hogy "negatívan érinti-e önt a vasárnapi zárva tartás?" a vásárlók 60 százaléka igennel válaszolt. A március 15-től hatályba lépett új tendencia tehát határozottan nehézséget okoz a vevőknek, hiszen fogyasztói szokásaikat jelentős mértékben át kell alakítaniuk a jövőben. A kellemetlenség ellenére azonban a több ezer megkérdezett többsége azt válaszolta, hogy a megváltozott körülmények ellenére, amennyire lehetséges, szeretnének hűségesek maradni eddigi szokásaikhoz.

Vagyis ha tehetik, nem keresnek a megszokottól eltérő új vásárlási lehetőséget. Sokan azonban el szeretnék kerülni a szombati tömeget, így a bevásárlásaikat inkább megpróbálják a hétköznapokra áthelyezni.

Átalakuló kereskedelmi trendek

A legtöbb bevásárlóközpont, így a biatorbágyi outlet központ is meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat - amit a kérdőívet kitöltők többsége is szükségszerűnek tart.

Elkerülhetetlen, hogy a vásárlás tekintetében jobban a hétköznapokra tolódjon a hangsúly, amelyet még kívánatosabbá tehetnek a különleges akciók

 - mondta Imre Csaba, a Premier Outlet vezetője. Ezt is figyelembe véve a biatorbágyi outlet központ "Őrült keddi akciók"-at hirdet, amellyel szeretné megköszönni vásárlói hűségét, és segít megágyazni egy új, még formálódó vásárlói habitusnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem