13 °C Budapest

Torkos Cs.: 5 étterem, ahová nagyon megéri asztalt foglalni

2015. február 13. 06:01

Neves, a gasztronómiai szaksajtó által elismert éttermeket is találhatunk az idei Torkos Csütörtök résztvevőinek listájában.

A tizedik, jubileumi Torkos Csütörtököt idén február 19-én tartják. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Fotó: peppers.hu

A szervezők idén is hangsúlyozzák, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt, vagyis

az éttermi számla végösszegéből

kell az 50 százalékos kedvezményt biztosítani.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte

- fogalmaz az esemény hivatalos honlapja.

Nagyon jó éttermekbe is foglalhatunk

Idén is találtunk a listában országosan ismert, és a gasztro-szaksajtó által elismert éttermeket. A Pénzcentrum szubjektív toplistája ezekből csemegézik most: érdemes sietni az asztalfoglalással, ha estére nem megy, próbálkozzunk egy ebédmenüvel.

Alabárdos étterem
Budapest, I. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 16 pont - 2 szakácssapka

Az Alabárdos Étteremben tradicionális magyar fogásokat modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé.


Kistücsök étterem
Balatonszemes

Gault & Millau étteremkalauz: 14 pont - 1 szakácssapka

Regionális és szezonális kreatív magyar konyha. Az ország egyik legnagyobb borválasztéka, több mint 550-féle bor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Kistücsök.hu


Gusteau Kulináris Élményműhely
Mád

Gault & Millau étteremkalauz: 13 pont - 1 szakácssapka

Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, boréttermünkben a borokról szól az élet. Ételeinket a borok inspirálják, az étlapunkon a terroir nem csak a borokon mutatkozik meg, hanem az alapanyagokon is.


Nobu
Budapest, V. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 14 pont - 1 szakácssapka

A mára világszerte 31 étteremmel rendelkező lánc névadó-mesterszakácsa, Nobuyuki Matsuhisa, konyhájában a hagyományos japán fogásokat ötvözi Dél-Amerika ízvilágáva

Fotó: Nobu Facebook


Peppers! Mediterranian Grill
Budapest, V. kerület

Gault & Millau étteremkalauz: 12 pont - ajánlott

A Budapest belvárosában található peppers! Mediterranean Grill étterem sok szeretettel várja azokat, akik egy friss, pezsgő hangulatú, stílusos és modern éttermi élményre vágynak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem