Nagy változás jön a boltokban decembertől - heti összefoglaló

Nagy változás jön a boltokban decembertől - heti összefoglaló

2014. november 9. 18:03

Vasárnapi boltbezárás, új élelmiszercímkék, devizahitelek, szegény magyarok a hét legérdekesebb témái között a Pénzcentrumon: kattints a címekre a teljes cikk elolvasásához!

Nagy változás jön a magyar boltokban decembertől
Más élelmiszercímkékkel fogunk találkozni a boltokban ez év decemberétől: pontos információkat kaphatunk majd a termékek allergén-tartalmáról, és elvileg eltűnnek a túlságosan apró betűk is. De lesz olyan bolt is, ahol a hentespultban kézzel írják majd rá az információkat a párizsira.

Vasárnapi boltbezárás - cikkeink a témában:

2014. november 3. hétfő, 15.03
Kiderült, miért kell valójában bezárni a boltokat vasárnap

2014. november 6. csütörtök, 13.01
Mégis jöhet a vasárnapi zárva tartás

2014. november 6. csütörtök, 17.10
Kamuzott a KDNP? Mégsem lesz vasárnapi zárva tartás?

2014. november 7. péntek 06.01
Ez az igazság a vasárnapi vásárlásról! Megszereztük a számokat

2014. november 7. péntek 08.01

A miniszterelnök mégis támogatja a vasárnapi zárva tartást?

2014. november 8. szombat 07.01.
Ne téged rúgjanak ki, ha bezárnak a boltok vasárnap: készülj fel!

2014. november 9. 11.00
Megszólalt Orbán helyettese: lesz vasárnapi zárva tartás

A fél ország várta: ezen az árfolyamon forintosítják a devizahiteleket
Az ügyfelek hitelét a jelenlegi piaci árfolyamhoz közeli szinten számolják át, a tartozás összegét "csak" a februári elszámolás fogja csökkenteni, átlagosan közel ötödével.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagyon vigyázz a pénztárcádra: százezret is bukhatsz, ha elhagyod
Helyzettől függ, de akár 100 ezer forintnál is többet fizethetünk ki, mire minden kártyánk és igazolványunk újra a kezünkben lesz.

Fogalma sincs a Külügynek, hova utaznak a magyarok
Gyakorlatilag fogalma sincs a hivatalos szerveknek arról, hova utaznak a magyarok - legalábbis ez derült ki az elmúlt hetek hosszas levelezéséből. Azért kerestük meg a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy összeállíthassunk egy toplistát a közkedvelt vízumköteles országokról.

Ezek a csúcséttermek most Európában - top25
Több millió olvasó értékelte Európa legjobb éttermeit a világ egyik vezető utazási véleményoldalán. A legjobb 25 vendéglátóhely listájára idén egy magyar egység is felkerült.

Január elsején a Te számládat is zárolhatják
Közeledik a határidő; év végéig minden cégvezetőnek nyilatkoznia kell arról, hogy vállalati számlájának ténylegesen ő a tulajdonosa. Aki nem tesz eleget a felszólításnak, január 1-től nem fér majd hozzá a számlán található pénzhez.

Hol élnek a legszegényebb magyarok 2014-ben? Itt a lista
A vásárlóerő a hivatalos meghatározás szerint az adózás után, egy főre jutó, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti. Egy friss felmérés szerint ebben áll pocsékul Magyarország: a legtöbb szomszédunk, a balti államok, sőt már Törökország is megelőznek minket. A szlovákok konkrétan fénysebességgel húztak el mellettünk, Montenegrót épphogy lehagyjuk.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?