26 °C Budapest
Ilyet még nem láttunk a magyar boltokban, de az Auchan bevállalta

Ilyet még nem láttunk a magyar boltokban, de az Auchan bevállalta

2014. november 4. 11:32

Több nagy áruházlánc is azt fontolgatja, hogy ömlesztett tojásértékesítést vezet be Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor.hu. Az új módszer lényege, hogy a vásárlók "piaci hangulatban", maguk válogathatják össze a megvenni kívánt tojásokat az üzletekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint viszont az új értékesítési mód számos élelmiszer-biztonsági és nyomon követhetőségi kérdést vet fel.

"Kísérleti jelleggel" ömlesztve árulja a tojást az Auchan egyik budapesti hipermarketében. Az áruházlánc az Agrárszektor.hu megkeresésére elmondta, hogy óbudai áruházban egyelőre teszteli az újfajta forgalomba hozatali módot, amelyet a jövőben várhatóan kiterjeszt budaörsi hipermarketjére is. A tapasztalatok felmérése után hoznak döntést arról, kiterjesztik-e a többi áruházra is a lédig tojásértékesítési formát.

Fotó: Agrárszektor.hu


Az ömlesztett értékesítést a tojás esetében természetesen nem szó szerint kell érteni. A vásárló nagy tálcákról válogathatja össze a neki tetsző tojásokat, pontosan annyit, amennyit szeretne. Fizetéskor pedig a pénztáros megszámolja a dobozban lévő tojásokat.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága az Agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az újfajta értékesítési mód során a minőség megőrzési időt valamennyi tojás héján jól olvashatóan fel kell tüntetni, valamint a forgalmazó biztosítja a dobozt, illetve zacskót, amibe a vásárló a kiválasztott tojásokat összegyűjti.

Fotó: Agrárszektor.hu


Az Auchan Magyarország indoklása szerint gyakori jelenség - és ez ott jártunkkor is bebizonyosodott -, hogy egy 10 db-os dobozos tojás vásárlásakor a vevő kinyitja a dobozt, és megnézi a benne lévő tojásokat. Az ömlesztett módszernél viszont kesztyűben, darabonként, saját maga válogathatja össze a megvásárolni kívánt mennyiségeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nébih tájékoztatása szerint az ömlesztett tojásforgalmazási formát a jelenleg hatályos jogszabályok nem tiltják, de számolni kell a tojás töréséből származó szennyezésével, illetve a normál értékesítési módokhoz képest nagyobb mennyiségű hulladék keletkezésével. Ennek a problémának a kezelésére hatékony eljárásokat kell bevezetni, gondolva a megelőzésre, és az azonnali beavatkozásra is - hangsúlyozza a hivatal.

Fotó: Agrárszektor.hu

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?