4 °C Budapest

Boltokban és benzinkutakon használtuk kártyánkat külföldön

Pénzcentrum
2014. szeptember 18. 12:12

A Visa Europe közzétette a 2014. júniustól 2014. augusztusig terjedő időszakra vonatkozó, külföldre irányuló hazai költési adatait, amelyből kiderül, hogy idén nyáron a magyarok még gyakrabban használták kártyáikat külföldön

A POS költések összértéke jelentős mértékben, 17 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest. A POS tranzakciók (azaz a bolti bankkártyás vásárlások) száma is 17 százalékkal magasabb volt ebben az időszakban, ami mutatja, hogy egyre több magyar választja ezt a fizetési módot külföldi utazásai során.

A POS költési adatok alapján a magyarok körében a legnépszerűbb európai úti cél Olaszország és Horvátország volt idén, megelőzve Ausztriát, Németországot és Franciaországot. Görögország is felkerült a 10 legnépszerűbb desztináció közé, ahol a magyarok 50 százalékkal többet költöttek a POS termináloknál idén nyáron, mint a tavalyi évben.

Az augusztus volt a legforgalmasabb hónap; a tavalyi eredményekhez viszonyítva ebben a hónapban 15 százalékos volt az emelkedés a külföldi POS tranzakciók számát tekintve, míg júniusban és júliusban közel 20 százalékkal több tranzakciót regisztrált a Visa Europe, mint 2013-ban.

A szállodai POS költések generálták a legnagyobb volument, ahol az előző évvel összevetve 21 százalékos volt a növekedés. A tranzakciók számát nézve a lista élén a szupermarketek és benzinkutak állnak, őket követően a magyarok legtöbbször olyan szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedőknél használták kártyájukat, mint például éttermek, turista látványosságok és szabadidős létesítmények.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyári hónapokban a szlovák kártyabirtokosok használták legtöbbet Visa kártyájukat Magyarországon, őket sorrendben az Egyesült Királyságból, Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból idelátogatók követték.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem