14 °C Budapest
A zöldségek, gyümölcsök feléről nem tudni, hol termett

A zöldségek, gyümölcsök feléről nem tudni, hol termett

Pénzcentrum
2014. szeptember 8. 12:02

A Nagybani piacon tartott ellenőrzés-sorozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több társhatósággal együtt 2014 augusztusában. A vizsgálatokat a pénzügyőrök mellett adóellenőrök, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a NÉBIH, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai végezték.

Az akciósorozat alkalmával több mint ezer személyt, száznál több autót és csaknem ezer, a piacra be- és onnan kihajtó tehergépjárművet ellenőriztek, próbavásárlásokat, árueredet-vizsgálatokat végeztek, és ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését a zöldség- és gyümölcskereskedőknél.

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei két feljelentést tettek költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az egyik esetben 228 millió forintos adóhiányt állapítottak meg egy zöldség- és gyümölcskereskedő terhére. A másik feljelentést ugyancsak adóelkerülésből, valamint fiktív adóbevallásból származó 54 millió forint adóhiány miatt tették a NAV pénzügyi nyomozóihoz.

Az árukészlet eredetének vizsgálatakor az esetek több mint felében nem tudtak megfelelő dokumentumokat bemutatni a kereskedők a NAV ellenőreinek. Találtak olyan alkalmazottat, akit nem jelentett be munkaadója, ezért 50 ezer forintos bírságot kellett kiszabniuk. A próbavásárlások zömében szabályos nyugtát kaptak a revizorok.

A Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága 37 ellenőrzést végzett, 10 esetben jogsértést állapított meg, jellemzően jelöletlen áru miatt. Mindezen felül elrendelték 1200 kilogramm őszibarack, 1000 kilogramm burgonya megsemmisítését, és 500 kilogramm fokhagymát lefoglaltak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20