Ilyen ATM-et sem láttunk még Magyarországon + fotó

Pénzcentrum
2014. augusztus 25. 18:02

Budapest belvárosában ma adták át az első olyan ATM-et, amellyel forintért Bitcoint lehet váltani. A berendezés egyelőre csak egyirányú, vagyis a Bitcoin eladását még nem teszi lehetővé, de az üzembe helyező ígérete szerint év végéig ezzel is bővítik a gépet. A váltásnak, vagy ha úgy tetszik, virtuális készpénzfelvételnek egyelőre borsos ára van: a tranzakciók értékének 7 százalékát kérik a váltásért az üzemeltetők.

Budapesten, a belvárosi Anker Klubban helyezték üzembe az első olyan készülékét, amivel forintért Bitcoint lehet vásárolni. A legkedveltebb virtuális pénzt Magyarországon is egyre többen ismerik, de széles körű elterjedéséről még nem igazán lehet beszélni itthon. A Bitcoin ATM-et üzembe helyezők reménye szerint valamennyire ezen is segíthet egy olyan eszköz, amellyel az ígért szerint biztonságosan, könnyen lehet Bitcoint váltani, rádásul forintért.

De mi az a Bitcoin?

A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz, amelyet 2009 januárjában bocsátottak ki. A Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól.

A világ legtöbb jegybankja, így az MNB sem tiltja meg a virtuális pénzek használatát.


A készülékbe papírpénzt lehet közvetlenül dugni, és a kívánt értékben - de minimum 2000 forintért - váltani azt digitális valutára. A készülék képernyőjére kivetített QR-kód beolvasásával áttölthető az elektronikus pénz egy mobiltelefonos Bitcoin tárcába, de akár ki is nyomtatható papírra, későbbi felhasználásra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A forint készpénz Bitcoinra váltásának díja a tranzakció értékének 7 százaléka, ez a tervek szerint jelentősen csökkenhet.


A befizetett forint egy angol váltószámlán keresztül válik Bitcoinná, a folyamat jogi, adózási és fogyasztóvédelmi szempontoknak is megfelel. Az ígéret szerint az év végéig az ATM újabb funkcióval bővül: Bitcoint fog tudni forintra váltani.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?