11 °C Budapest

Címke: virtuális pénzek (11 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 10. 11:04

Nyugdíj: meglepő formában indulnak el az állami számlák

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a társadalombiztosítási egyéni számlák felállítását, ezzel közel 2,5 éves várakozás után végre a kormány teljesítette ígéretét. Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok ellenére úgy látszik, hogy a korábban visszalépő magánnyugdíjpénztár tagok befizetései (nyugdíjjárulékai) is az állami számlára kerülnek. Az általános vélekedéssel ellentétben azonban ez nem tekinthető valós számlának - csak nyilvántartási számlának-, nincs mögötte sem tőke, sem befektetés, az ott lévő összegek alapján nem fognak nyugdíjat fizetni. Rogán Antal igaz elmondta, hogy gondolkoznak ezen a lehetőségen, konkrét döntés nincs, a választásokig pedig várhatóan nem is lesz. Túl nagy lélegzetvételű döntésről van szó, amely politikai kockázatokat is hordoz, ráadásul az idő sem sürgeti a kabinetet - értékeli a helyzetet a Portfolio.hu elemzése.

Pénzcentrum | 2011. március 1. 08:47

190-nél rögzítené a svájci frank árfolyamát az Orbán-kormány

A svájci frank árfolyamát a ciklus végéig 190 forint környékén rögzítené az Orbán-kormány, hogy mentse a még fizetőképes svájcifrank-hiteleseket az árfolyamkilengésektől. Az árfolyamrögzítés a bankoknak okozhat problémákat, rajtuk egy devizapiaci ügylettel segítene a kormány. A terv, ha megvalósul, komoly költségvetési pénzeket nyelhet el.

Pénzcentrum | 2010. március 5. 05:55

Vagyont keresni a semmivel - a virtuális pénzek világa

Az internet megteremtette a virtuális világokat, a virtuális világok pedig a virtuális pénzeket. Valószínűleg aki kitalálta, hogy a virtuális javakat valódi pénzért is lehet árusítani, mára milliárdos lett, akárcsak azok a cégek, akik sikerrel adoptálták a XXI. század első igazán új üzleti modelljét.

Pénzcentrum | 2009. március 16. 09:45

Nyugdíjpénztári tagok: most ne nyúljanak a kasszához!

Minden önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári tag megtudhatja majd az értesítőkből, mennyivel csökkent tavaly megtakarításának értéke. Azonban szolgáltató- vagy portfólióváltás helyett a jelenlegi helyzetben egyetlen jó megoldás van: a kivárás.

Pénzcentrum | 2008. február 28. 11:00

Mit történik a pénzeddel, amikor nem látod?

Meglehetősen nagy vihart kavart a PayPal azon bejelentése, miszerint a jövőben akár 21 napig is várakoztathatják azokat a tranzakciókat, melyeket magas kockázatúnak ítélnek meg.