28 °C Budapest
Több és nagyobb értékű egyérintéses fizetés idén a fesztiválokon

Több és nagyobb értékű egyérintéses fizetés idén a fesztiválokon

Pénzcentrum
2014. augusztus 5. 13:03

A Sziget Kulturális Szervezőiroda adatai szerint a VOLT Fesztiválon tavalyhoz képest kétszeresére nőtt a PayPass kártyák forgalma, illetve az ilyen bankkártyákkal történt fizetések darabszáma is, a MasterCard Balaton Sound fesztiválon pedig a tranzakciók átlagát tekintve másfélszer nagyobb összegeket fizettek PayPass kártyával, mint tavaly.

A legnagyobb hazai fesztiválok, így például a Gourmet, a VOLT, a MasterCard Balaton Sound vagy a jövő héten induló Sziget már 2011 óta készpénzmentesek, hasonlóan a világ legjelentősebb zenei és kulturális fesztiváljaihoz.

A rendezvények hivatalos fizetőeszközei − a fesztiválkártyák mellett − a PayPass típusú bankkártyák, melyek gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosítanak, hiszen fizetéskor csupán hozzá kell érinteni őket a kártyaolvasó terminálhoz. Amennyiben a kártyabirtokosok elviszik magukkal PayPass kártyájukat a rendezvényekre, fesztiválkártyát sem szükséges kiváltaniuk, hiszen a már meglévő MasterCard vagy Maestro egyérintéses kártyájukkal a fesztiválokon ugyanúgy fizethetnek, mint a hétköznapi vásárlásoknál.

Így szórták a pénzt a fesztiválozók: milliók maradtak a kártyákon - KATTINTS!

"Külföldön már hosszú idő óta a fesztiválok természetes velejárója a kártyahasználat, amit az utóbbi néhány évben már a hazai fesztiválozó közönség is megszokott és megkedvelt. A fesztiválozóknak és nekünk szervezőknek egyaránt előnyt jelent a gyorsaság: mivel az egyérintéses kártyákkal a fizetés néhány pillanat alatt megtörténik, nem alakulnak ki kígyózó sorok például egy-egy stand vagy pult előtt" - mondta Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője.

A PayPass fizetés a készpénznél biztonságosabb és praktikusabb: elég arra gondolnunk, hogy a bankkártyák elvesztés esetén azonnal letilthatóak, fizetéskor nem is kell őket kiadnunk a kezünkből, és nem lehet kétszer lehúzni ugyanannak a vásárlásnak az ellenértékét még akkor sem, ha valaki tévedésből többször is odaérinti a kártyát a leolvasó terminálhoz. A tranzakciókról továbbá a kártyabirtokosok sms-értesítést kérhetnek, így nyomon követhetik az egyenlegüket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?