25 °C Budapest

Jól fogytak tavaly a háztartási gépek

Pénzcentrum
2014. január 8. 09:01

Jelentős bővülést mutatott tavaly a háztartási gépek iránti kereslet, már az első negyedévben is biztató volt a növekedés, holott nem éppen ez a tipikus gépvásárlási időszak - írja a Napi Gazdaság.

A lap a KSH árucsoportokra bontott adatsorára hivatkozva azt írta: a háztartási gépek kiskereskedelmi forgalma már az első negyedévben másfél milliárd forinttal több volt, mint az azt megelőző év azonos időszakában. Hozzátették: bár a lendület csökkent a második és a harmadik negyedévben, a növekedés megmaradt, így vélhetően az utolsó negyedév is jó adatokkal szolgál.

A napilap a ruházati piacon tapasztalt, egész évre vetített kétszámjegyű növekedést kirobbanónak nevezte, az utolsó negyedévben 110 milliárd forint lehetett a forgalom.

A háztartások harmadik legfontosabb iparcikk-kiadása a telefon, az értékesítés a statisztikai hivatal adatai szerint konstans, tavaly az utolsó negyedév volt erős.

 

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?