4 °C Budapest

Erzsébet-utalvány: a Lidl már elfogadja, mikor jön az Aldi?

2013. december 3. 15:35

December 5-től a Lidl üzleteiben is elfogadják az Erzsébet-utalványt. Az utalvány bevezetése óta közel 2 év telt el, a legtöbb magyarországi áruházláncnál már fizethetünk vele - a nagy konkurens Aldi azonban egyelőre még nem csatlakozik a programhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hétfőn tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Lidl arról, hogy az Ajándék, az Étkezési, a Gyermekvédelmi, és az Iskolai Erzsébet-utalvány 2013. december 5-től a diszkont áruházlánc mind a 158 magyarországi áruházában érvényes fizetőeszközzé válik.

A Lidl a második a diszkontok sorában, ahol Erzsébet-utalvánnyal is lehet fizetni (az első a Penny Market volt). A nagy konkurensnél, az Aldinál azonban még várat magára az utalvány bevezetése. A diszkontlánc az egyik utolsó a nagy áruházlánc-elfogadóhelyek között, hiszen az utalványt elfogadják a CBA, a Coop, a Reál, az Arzenál, a Tesco, a Spar, az Auchan, a Penny Market pénztárainál is.

A Pénzcentrum.hu az Aldit is megkereste azzal kapcsolatban, mikor várható náluk az utalvány bevezetése. Az üzletlánctól megtudtuk: az Erzsébet-utalvány megjelenése óta azon dolgoznak, hogy a vásárlók az üzleteikben is be tudják váltani ezeket az utalványokat.

Mint írták, folyamatosan keresték a kapcsolatot a kibocsátóval, de egyeztetéseik és eddigi tárgyalásaik eredménytelennek bizonyultak. Mindezek ellenére továbbra is bíznak abban, hogy "a jövőben az Aldi vásárlói is ugyanolyan előnyöket élvezhetnek majd, mint a többi Magyarországon jelen lévő kereskedelmi hálózat ügyfelei és nem kell más üzletláncot választaniuk, ha Erzsébet-utalvánnyal kívánnak fizetni."

Az Erzsébet-utalványt egyébként ma országosan közel 55 ezer helyen fogadják el. Több mint 44 ezer munkáltató adja juttatásként, a felhasználók száma pedig több mint 2 millió.

A boltok is kérhetik, a vásárlók is javasolhatnak

A szolgáltatóknak lehetőségük van közvetlenül is jelezni csatlakozási szándékukat az elfogadóhelyi hálózathoz, de a felhasználók is tehetnek javaslatokat. Az elbírálás során az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. mindenkor a felhasználók érdekeit tartja szem előtt - mondta el nemrég Uhrinyi Tamás, logisztikai igazgató a Lánchíd Rádióban.

Hozzátette, folyamatosan felülvizsgálják elfogadóhelyi hálózatukat, és amennyiben bizonyos szegmensekben bővítésre látnak lehetőséget megteszik a szükséges lépéseket.


A logisztikai igazgató az interjúban emlékeztetett arra, hogy idén újabb utalványokat bocsátottak forgalomba. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a legnépszerűbb az Étkezési Erzsébet-utalvány, de jó eredményeket értek el az Ajándék, az Iskolai és a Szabadidő Erzsébet-utalvánnyal is.

A hangzatos ígéreteknek némileg ellentmond, hogy több nagy áruházláncnak is csak hosszadalmas procedúra után sikerült bevezetnie az utalvány elfogadását. A 2012 januárjában indult rendszerhez a Tesco tavaly áprilisban, a SPAR tavaly szeptemberben, az Auchan egy évvel ezelőtt, a Penny Market pedig csak idén szeptemberben csatlakozott.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?