6 °C Budapest

Erzsébet-utalvány: a Lidl már elfogadja, mikor jön az Aldi?

2013. december 3. 15:35

December 5-től a Lidl üzleteiben is elfogadják az Erzsébet-utalványt. Az utalvány bevezetése óta közel 2 év telt el, a legtöbb magyarországi áruházláncnál már fizethetünk vele - a nagy konkurens Aldi azonban egyelőre még nem csatlakozik a programhoz.

Hétfőn tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Lidl arról, hogy az Ajándék, az Étkezési, a Gyermekvédelmi, és az Iskolai Erzsébet-utalvány 2013. december 5-től a diszkont áruházlánc mind a 158 magyarországi áruházában érvényes fizetőeszközzé válik.

A Lidl a második a diszkontok sorában, ahol Erzsébet-utalvánnyal is lehet fizetni (az első a Penny Market volt). A nagy konkurensnél, az Aldinál azonban még várat magára az utalvány bevezetése. A diszkontlánc az egyik utolsó a nagy áruházlánc-elfogadóhelyek között, hiszen az utalványt elfogadják a CBA, a Coop, a Reál, az Arzenál, a Tesco, a Spar, az Auchan, a Penny Market pénztárainál is.

A Pénzcentrum.hu az Aldit is megkereste azzal kapcsolatban, mikor várható náluk az utalvány bevezetése. Az üzletlánctól megtudtuk: az Erzsébet-utalvány megjelenése óta azon dolgoznak, hogy a vásárlók az üzleteikben is be tudják váltani ezeket az utalványokat.

Mint írták, folyamatosan keresték a kapcsolatot a kibocsátóval, de egyeztetéseik és eddigi tárgyalásaik eredménytelennek bizonyultak. Mindezek ellenére továbbra is bíznak abban, hogy "a jövőben az Aldi vásárlói is ugyanolyan előnyöket élvezhetnek majd, mint a többi Magyarországon jelen lévő kereskedelmi hálózat ügyfelei és nem kell más üzletláncot választaniuk, ha Erzsébet-utalvánnyal kívánnak fizetni."

Az Erzsébet-utalványt egyébként ma országosan közel 55 ezer helyen fogadják el. Több mint 44 ezer munkáltató adja juttatásként, a felhasználók száma pedig több mint 2 millió.

A boltok is kérhetik, a vásárlók is javasolhatnak

A szolgáltatóknak lehetőségük van közvetlenül is jelezni csatlakozási szándékukat az elfogadóhelyi hálózathoz, de a felhasználók is tehetnek javaslatokat. Az elbírálás során az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. mindenkor a felhasználók érdekeit tartja szem előtt - mondta el nemrég Uhrinyi Tamás, logisztikai igazgató a Lánchíd Rádióban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzátette, folyamatosan felülvizsgálják elfogadóhelyi hálózatukat, és amennyiben bizonyos szegmensekben bővítésre látnak lehetőséget megteszik a szükséges lépéseket.


A logisztikai igazgató az interjúban emlékeztetett arra, hogy idén újabb utalványokat bocsátottak forgalomba. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a legnépszerűbb az Étkezési Erzsébet-utalvány, de jó eredményeket értek el az Ajándék, az Iskolai és a Szabadidő Erzsébet-utalvánnyal is.

A hangzatos ígéreteknek némileg ellentmond, hogy több nagy áruházláncnak is csak hosszadalmas procedúra után sikerült bevezetnie az utalvány elfogadását. A 2012 januárjában indult rendszerhez a Tesco tavaly áprilisban, a SPAR tavaly szeptemberben, az Auchan egy évvel ezelőtt, a Penny Market pedig csak idén szeptemberben csatlakozott.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?