1 °C Budapest

Most tényleg sokat bukhatsz a hitelkártyáddal, ha nem figyelsz

Pénzcentrum
2013. november 27. 05:33

Nem csak a karácsonyi vásárlásnál érdemes figyelni arra, hogy a bankok több ezer forinttal is büntethetik, ha valaki túllépi hitelkártyája hitelkeretét.

A karácsony jellemzően a nagy értékű fogyasztási cikkek vásárlásának időszaka. Sok családi ilyenkor ruház be több százezer forint értékű műszaki cikkre, jellemzően televízióra, házimozira, laptopra, konyhai gépekre.

Sokan ilyenkor a kényelmesebb utat választják, és hitelkártyával fizetik ki az ajándékot, ezzel a következő hónapokra tolva a konkrét kifizetést. Nem csak nekik fontos figyelni arra, hogy komoly ezreseket bukhatnak, ha túllépik kártyájuk hitelkeretét, hiszen ezt a bankok - ha nincs a keret megfelelően "szélesre" állítva - akár több ezer forinttal is "büntethetik. Összeszedtük, a legnépszerűbb kártyák esetén ez mennyit is jelent:

Sokan, főleg a most következő karácsonyi időszakban szorítkoznak a hitelkártyájukra. De azzal sokan nincsenek is tisztában, hogy a hitelkeretüket túlléphetik. Sőt, ha ez megtörténik, akkor díjat számol fel a bank. A hitelkeretünket általában a jövedelmünkhöz viszonyítva határozzák meg a bankok, de sok esetben alapból alacsony értéket kérnek az ügyfelek, hogy saját költekezésüknek is határt szabjanak.

A limit azonban bizonyos mértékig átléphető. A bankok ilyen esetben figyelmeztető sms-t küldhetnek, de sok esetben ez már késő. Súlyos ezresekkel kell már ilyenkor többet visszafizetni a hó végén. Figyeljünk tehát a hitelkeretünkre a karácsonyi vásárlás megtervezésekor.

A fentiekkel csak a hitelkártya valós költségeire akarjuk felhívni az olvasóink figyelmét. Valójában a hitelkártyák hasznos társai lehetnek a hétköznapjainknak. Egy fix éves díjért cserébe minden költésünk után több százalékos jóváírást kaphatunk, miközben saját pénzünk egy bankszámlán kamatozik. A bank pénzét pedig általában 45 napig ingyen használhatjuk. Azonban csak akkor lehet nyerni ezzzel a termékeken, ha minden díjjal tisztában vagyunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha a legjobb hitelkártyát pedig itt a Pénzcentrum.hu-n is megkeresheted. Az összehasonlítónk segítségével az éves díj vagy a kedvezmények alapján is számolhatsz.

Hogyan kereshetsz te is a hitelkártyával? Itt a válasz!


NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?