Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 16:01

Bookline TOP 50 Talán a közeledő ősz tette, talán a romantikus-erotikus bestsellerek számának feltűnő növekedése, de egy biztos: a nyár utolsó hónapja határozottan a szerelem és szenvedély jegyében telt az olvasók számára. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Oravecz Nóra története kicsit olyan, mint egy egyszerűen megírt romantikus lányregény: a huszonéves blogger kezdetben csak a maga szórakoztatására írt bejegyzéseket, majd egyik pillanatról a másikra tízezrek lettek kíváncsiak gondolataira. Vannak, akik úgy gondolják, közhelyesek és felszínesek a mondatai, amelyek legfeljebb a tiniknek adhatnak némi pluszt, mások viszont rajonganak érte és isszák minden szavát. Egy biztos: a népszerű blogger Tejszínhab nélkül című e-könyve már megjelenésekor a Bookline e-könyves sikerlistájának élén nyitott, és nincs ez másképp első regénye, az Összekötve esetében sem. Kritikák ide vagy oda, a szerelmi történet augusztusban a Bookline TOP 50 első helyén kezdett.

Másodikként Nora Roberts Az első és utolsó című könyve futott be: a bestsellerszerző Boonsboro Inn-trilógiájának 2. része a Montgomery fivérek történetét szövi tovább, így egyszerre pillanthatunk be egy családi vállalkozás mindennapjaiba és egy bimbózó szerelem izgalmaiba. A világ egyik legolvasottabb írónője nem aprózza el: trilógiájának másik két epizódja is ott sorakozik a legjobbak között. Az első rész, amely A második kezdet címet kapta, jelenleg az 5. helyen tanyázik, míg a befejező kötet, A tökéletes társ a 6.

És ha már a romantikus történetek egyik legavatottabb szakértőjénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a romantikus-erotikus bestsellerek mellett sem, amelyek most szokatlanul szép számban képviseltetik magukat a sikerlistán. A 7. a korábban zajos sikert aratott Ötven árnyalat-trilógia méltó utódja, Slyvia Day Crossfire-sorozatának záró epizódja, az Egymásba fonódva, míg Fejős Éva újdonsága, a Most kezdődik augusztusban a 8. helyig jutott. A 9. pozíciót Kresley Cole vadonatúj regénye, A gyönyör sötét hercege érdemelte ki, amelyben Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca elevenedik meg. Természetesen ez a hónap sem múlhatott el a botrányhősnő Szepesi Nikolett könyvei nélkül, amelyek közül az elsőként megjelent Én, a szexmániás jelenleg a 10., míg a nemrég napvilágot látott Orgazmuspontok a 11. helyet csípte meg magának.

Persze a szülőknek és pedagógusoknak szóló könyvekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén nagy százalékban szerepelnek a legjobbak között: Kim John Payne nevelési bestsellere mellett (az Egyszerűbb gyermekkor a 3.) Kádár Annamária Mesepszichológiája (45.) és Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! című könyve (44.) is bekerült a TOP 50-be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Végül, de nem utolsósorban, némileg kakukktojásként egy zenei témájú riportkönyv, a Quimby zenekar 22 évét bemutató kötet landolt a 4. helyen: Miklya Anna és Dömötör Endre eddig nem látott módon, eddig kiadatlan fotók kíséretében mesélnek a töretlenül népszerű zenekarról.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?