22 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 16:01

Bookline TOP 50 Talán a közeledő ősz tette, talán a romantikus-erotikus bestsellerek számának feltűnő növekedése, de egy biztos: a nyár utolsó hónapja határozottan a szerelem és szenvedély jegyében telt az olvasók számára. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Oravecz Nóra története kicsit olyan, mint egy egyszerűen megírt romantikus lányregény: a huszonéves blogger kezdetben csak a maga szórakoztatására írt bejegyzéseket, majd egyik pillanatról a másikra tízezrek lettek kíváncsiak gondolataira. Vannak, akik úgy gondolják, közhelyesek és felszínesek a mondatai, amelyek legfeljebb a tiniknek adhatnak némi pluszt, mások viszont rajonganak érte és isszák minden szavát. Egy biztos: a népszerű blogger Tejszínhab nélkül című e-könyve már megjelenésekor a Bookline e-könyves sikerlistájának élén nyitott, és nincs ez másképp első regénye, az Összekötve esetében sem. Kritikák ide vagy oda, a szerelmi történet augusztusban a Bookline TOP 50 első helyén kezdett.

Másodikként Nora Roberts Az első és utolsó című könyve futott be: a bestsellerszerző Boonsboro Inn-trilógiájának 2. része a Montgomery fivérek történetét szövi tovább, így egyszerre pillanthatunk be egy családi vállalkozás mindennapjaiba és egy bimbózó szerelem izgalmaiba. A világ egyik legolvasottabb írónője nem aprózza el: trilógiájának másik két epizódja is ott sorakozik a legjobbak között. Az első rész, amely A második kezdet címet kapta, jelenleg az 5. helyen tanyázik, míg a befejező kötet, A tökéletes társ a 6.

És ha már a romantikus történetek egyik legavatottabb szakértőjénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a romantikus-erotikus bestsellerek mellett sem, amelyek most szokatlanul szép számban képviseltetik magukat a sikerlistán. A 7. a korábban zajos sikert aratott Ötven árnyalat-trilógia méltó utódja, Slyvia Day Crossfire-sorozatának záró epizódja, az Egymásba fonódva, míg Fejős Éva újdonsága, a Most kezdődik augusztusban a 8. helyig jutott. A 9. pozíciót Kresley Cole vadonatúj regénye, A gyönyör sötét hercege érdemelte ki, amelyben Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca elevenedik meg. Természetesen ez a hónap sem múlhatott el a botrányhősnő Szepesi Nikolett könyvei nélkül, amelyek közül az elsőként megjelent Én, a szexmániás jelenleg a 10., míg a nemrég napvilágot látott Orgazmuspontok a 11. helyet csípte meg magának.

Persze a szülőknek és pedagógusoknak szóló könyvekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén nagy százalékban szerepelnek a legjobbak között: Kim John Payne nevelési bestsellere mellett (az Egyszerűbb gyermekkor a 3.) Kádár Annamária Mesepszichológiája (45.) és Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! című könyve (44.) is bekerült a TOP 50-be.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Végül, de nem utolsósorban, némileg kakukktojásként egy zenei témájú riportkönyv, a Quimby zenekar 22 évét bemutató kötet landolt a 4. helyen: Miklya Anna és Dömötör Endre eddig nem látott módon, eddig kiadatlan fotók kíséretében mesélnek a töretlenül népszerű zenekarról.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm