Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 16:01

Bookline TOP 50 Talán a közeledő ősz tette, talán a romantikus-erotikus bestsellerek számának feltűnő növekedése, de egy biztos: a nyár utolsó hónapja határozottan a szerelem és szenvedély jegyében telt az olvasók számára. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Oravecz Nóra története kicsit olyan, mint egy egyszerűen megírt romantikus lányregény: a huszonéves blogger kezdetben csak a maga szórakoztatására írt bejegyzéseket, majd egyik pillanatról a másikra tízezrek lettek kíváncsiak gondolataira. Vannak, akik úgy gondolják, közhelyesek és felszínesek a mondatai, amelyek legfeljebb a tiniknek adhatnak némi pluszt, mások viszont rajonganak érte és isszák minden szavát. Egy biztos: a népszerű blogger Tejszínhab nélkül című e-könyve már megjelenésekor a Bookline e-könyves sikerlistájának élén nyitott, és nincs ez másképp első regénye, az Összekötve esetében sem. Kritikák ide vagy oda, a szerelmi történet augusztusban a Bookline TOP 50 első helyén kezdett.

Másodikként Nora Roberts Az első és utolsó című könyve futott be: a bestsellerszerző Boonsboro Inn-trilógiájának 2. része a Montgomery fivérek történetét szövi tovább, így egyszerre pillanthatunk be egy családi vállalkozás mindennapjaiba és egy bimbózó szerelem izgalmaiba. A világ egyik legolvasottabb írónője nem aprózza el: trilógiájának másik két epizódja is ott sorakozik a legjobbak között. Az első rész, amely A második kezdet címet kapta, jelenleg az 5. helyen tanyázik, míg a befejező kötet, A tökéletes társ a 6.

És ha már a romantikus történetek egyik legavatottabb szakértőjénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a romantikus-erotikus bestsellerek mellett sem, amelyek most szokatlanul szép számban képviseltetik magukat a sikerlistán. A 7. a korábban zajos sikert aratott Ötven árnyalat-trilógia méltó utódja, Slyvia Day Crossfire-sorozatának záró epizódja, az Egymásba fonódva, míg Fejős Éva újdonsága, a Most kezdődik augusztusban a 8. helyig jutott. A 9. pozíciót Kresley Cole vadonatúj regénye, A gyönyör sötét hercege érdemelte ki, amelyben Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca elevenedik meg. Természetesen ez a hónap sem múlhatott el a botrányhősnő Szepesi Nikolett könyvei nélkül, amelyek közül az elsőként megjelent Én, a szexmániás jelenleg a 10., míg a nemrég napvilágot látott Orgazmuspontok a 11. helyet csípte meg magának.

Persze a szülőknek és pedagógusoknak szóló könyvekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén nagy százalékban szerepelnek a legjobbak között: Kim John Payne nevelési bestsellere mellett (az Egyszerűbb gyermekkor a 3.) Kádár Annamária Mesepszichológiája (45.) és Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! című könyve (44.) is bekerült a TOP 50-be.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Végül, de nem utolsósorban, némileg kakukktojásként egy zenei témájú riportkönyv, a Quimby zenekar 22 évét bemutató kötet landolt a 4. helyen: Miklya Anna és Dömötör Endre eddig nem látott módon, eddig kiadatlan fotók kíséretében mesélnek a töretlenül népszerű zenekarról.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35