2 °C Budapest

Mégis lehet cigit venni a Szigeten?

Pénzcentrum
2013. július 9. 16:40

Talán megoldódhat a cigarettaárusítás kínzó kérdése a Szigeten. Ehhez az kell, hogy a vállalkozó kedvű III. kerületi trafikosok működési engedélyük módosítását követően három hét alatt szabályos Nemzeti Dohányboltokat húzzanak fel a Hajógyári sziget területén - írja az Index.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője az Index kérdésére ugyanis közölte: "A hatályos törvénynek és a kiírásnak megfelelően a koncesszió jogosult és gyakorló a tevékenységét a NAV által kiadott működési engedély birtokában, kizárólag a jogosultság területén és/vagy kerületén belül folytathatja. A működés állandó helyszíne a területen belül megváltoztatható az engedély módosításával, a tevékenység ebben az esetben is az előírásoknak megfelelően kialakított Nemzeti Dohányboltban folytatható." Vagyis elvben egy óbudai dohányboltos áttelepülhet a Szigetre.

Az Index úgy tudja, elképzelhető, hogy az idei rendezvényeken nem fogják annyira szigorúan nézni a fesztiválok területére táskában bevitt cigarettásdobozok mennyiségét. Elképzelhető, hogy a szervezők befogadják azokat a III. kerületi trafikosokat, akik a Szigetre települnének. A kerületben egyébként 62 trafikkoncessziót osztottak ki.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16