4 °C Budapest

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról

Pénzcentrum
2012. november 20. 12:05

Újabb üzletlánc zárhatja be magyarországi boltját. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a Debenhams ruházati lánc kivonulhat a piacról, és hamarosan bezárhatja magyarországi üzletét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kivonulhat Magyarországról a Debenhams ruházati üzletlánc. A Pénzcentrum.hu piaci információi szerint a brit lánc bezárhatja egyetlen magyar boltját, ami a budapesti Westend City Centerben található. Az üzlet kínálatában női- és férfiruházat, a sportostól az alkalmiig, táskák, cipők és egyéb kiegészítők valamint hálóruhák is szerepelnek, de gyermekruházatot és lakberendezési termékeket is forgalmaznak.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


A láncnak 170 üzlete van Nagy-Britanniában és további 60 nemzetközi franchise partnere. A magyar boltot egy román franchise partner, a Debro Holding üzemelteti. A Debenhams évekkel ezelőtt már nyitott egy boltot a budafoki Camponában, az áruház azonban változó sikerrel működött, ezért kivonultak a magyar piacról.

Kivonul a Bricostore Magyarországról, magyarázkodik a vezér: KATTINTS!

Megint elmennek

A Pénzcentrum.hu piaci forrásai arról számoltak be, hogy az üzletnek már legfeljebb hónapjai lehetnek hátra. Munkatársunk helyszíni tapasztalatai szerint a boltban (alapterületéhez illetve a Westend többi üzletéhez képest mérve is) kimondottan kevés a szezonális - téli- árukészlet, emellett pedig az összes terméket hetek óta akcióban, nyomott áron kínálják. Úgy tűnik, hogy az új termékek hiányoznak a polcokról, mintha az árukészlet egy részét már nem akarnák utántölteni.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


Információink szerint az eladók egy része is tudni véli, hogy hamarosan elbúcsúzhatnak munkahelyüktől. Beszédes, hogy a Debenhams Magyarország hivatalos Facebook-oldalát gyakran frissítik, mégsem reagálnak a bezárásra irányuló vásárlói kérdésekre, kommentekre. A megszólaló törzsvásárlók az őszi/téli árukészletet hiányolják, megjegyzik, hogy az üzlet kong az ürességtől.

Lapunk szerette volna ellenőrizni az üzlet bezárásáról keringő piaci híreket. Megkeresésünkre azonban sem az áruházlánc magyarországi munkatársai, sem az üzemeltető Debro Holding nem reagált. Kerestük a Westend menedzsmentjét is, cikkünk megjelenéséig azonban ők sem válaszoltak kérdéseinkre.

Címlapkép: Debenhams Facebook

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?