15 °C Budapest

Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról

Pénzcentrum
2012. november 20. 12:05

Újabb üzletlánc zárhatja be magyarországi boltját. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a Debenhams ruházati lánc kivonulhat a piacról, és hamarosan bezárhatja magyarországi üzletét.

Kivonulhat Magyarországról a Debenhams ruházati üzletlánc. A Pénzcentrum.hu piaci információi szerint a brit lánc bezárhatja egyetlen magyar boltját, ami a budapesti Westend City Centerben található. Az üzlet kínálatában női- és férfiruházat, a sportostól az alkalmiig, táskák, cipők és egyéb kiegészítők valamint hálóruhák is szerepelnek, de gyermekruházatot és lakberendezési termékeket is forgalmaznak.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


A láncnak 170 üzlete van Nagy-Britanniában és további 60 nemzetközi franchise partnere. A magyar boltot egy román franchise partner, a Debro Holding üzemelteti. A Debenhams évekkel ezelőtt már nyitott egy boltot a budafoki Camponában, az áruház azonban változó sikerrel működött, ezért kivonultak a magyar piacról.

Kivonul a Bricostore Magyarországról, magyarázkodik a vezér: KATTINTS!

Megint elmennek

A Pénzcentrum.hu piaci forrásai arról számoltak be, hogy az üzletnek már legfeljebb hónapjai lehetnek hátra. Munkatársunk helyszíni tapasztalatai szerint a boltban (alapterületéhez illetve a Westend többi üzletéhez képest mérve is) kimondottan kevés a szezonális - téli- árukészlet, emellett pedig az összes terméket hetek óta akcióban, nyomott áron kínálják. Úgy tűnik, hogy az új termékek hiányoznak a polcokról, mintha az árukészlet egy részét már nem akarnák utántölteni.

Fotó: Debenhams Facebook (a képet november elején töltötték fel)


Információink szerint az eladók egy része is tudni véli, hogy hamarosan elbúcsúzhatnak munkahelyüktől. Beszédes, hogy a Debenhams Magyarország hivatalos Facebook-oldalát gyakran frissítik, mégsem reagálnak a bezárásra irányuló vásárlói kérdésekre, kommentekre. A megszólaló törzsvásárlók az őszi/téli árukészletet hiányolják, megjegyzik, hogy az üzlet kong az ürességtől.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lapunk szerette volna ellenőrizni az üzlet bezárásáról keringő piaci híreket. Megkeresésünkre azonban sem az áruházlánc magyarországi munkatársai, sem az üzemeltető Debro Holding nem reagált. Kerestük a Westend menedzsmentjét is, cikkünk megjelenéséig azonban ők sem válaszoltak kérdéseinkre.

Címlapkép: Debenhams Facebook

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01