Miért is megy el a Bricostore?

2012. november 16. 14:32

Csütörtökön jelentek meg az első hírek arról, hogy év végén távozik Magyarországról a Bricostore barkácslánc. Az ügyvezető igazgató ma azt is elárulta, mi áll a gyors üzletbezárások hátterében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Philippe Bresson, a Bricostore ügyvezető igazgatója péntek délután az áruházlánc hivatalos Facebook-oldalán az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

"Hölgyeim és Uraim,

1997-ben érkezett meg a Bricostore áruházlánc Magyarországra. Elsőként 1998. június 2-án nyitotta meg kapuját a törökbálinti áruház, és azóta 9 áruház épült fel.

2008. októberében mély gazdasági válság kezdődött el Magyarországon, ami jelentős forgalom csökkenést hozott az azóta eltelt évek során a Bricostore számára.

Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék magyarországi tevékenységüket.

A Bricostore mindent megtesz annak érdekében, hogy a tevékenysége beszüntetése előtt minden kötelezettségvállalását maradéktalanul teljesítse.

Köszönetet szeretnék mondani a Bricostore összes munkatársának, valamint mindazon partnerünknek, akikkel az elmúlt évek során együtt dolgoztunk.

Philippe BRESSON

Ügyvezető Igazgató

BRICOSTORE"

Fotó: Bricostore Facebook


Az áruházlánc a kommentek között aláhúzta, hogy "a Bricostore nem másik országba vonul át innen, hanem a francia tulajdonos döntése alapján ebből az országból vonul ki. Szeretnénk, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy a fentebb olvasható döntést nem mi, és nem a Bricostore magyarországi vezetősége, hanem a francia tulajdonos hozta meg."

Százak kerülnek utcára

Mint arról csütörtökön a Pénzcentrum.hu beszámolt, december 31-ével kivonul Magyarországról a barkácslánc. Ezt lapunknak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke is megerősítette. Az üzletlánctól több száz dolgozót bocsátanak el.

A KASZ elnöke elmondta: szerdán kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Összesen kilenc magyarországi áruházat zárnak be. Jelenleg a részletek kidolgozása zajlik, azaz az elbocsátások ütemezésének, a felmondások, a végkielégítések megtervezése.

Sáling József szerint egy korábbi elképzelés szerint már két hét múlva lehúzta volna a rolót a Bricostore, azonban ezt a dátumot kitolták az év végéig. Az érdekképviseleti vezető úgy látja, a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

A magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

Padlón a barkácspiac

Fogyasztói felmérések szerint a magyar családok spórolnak az utazáson, nyaraláson, de növekszik a használt termékek vásárlásának, az otthoni barkácsolásnak, újrahasznosításnak aránya is. Ez azonban nem feltétlenül látszik meg a hazai barkácsboltok forgalmán, amelyek - sokszor úgy érezhetjük- konganak az ürességtől.

Az építőipar és a barkácspiac egyértelmű hanyatlásban van Magyarországon, évről-évre csökken a vezető üzletláncok forgalma, így csak idő kérdése volt, mikor kezdődnek el a boltbezárások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?