Hivatalos: bezár a BricoStore Magyarországon, százak kerülnek utcára

2012. november 15. 16:05

December 31-ével kivonul Magyarországról a BricoStore barkácslánc - erősítette meg a csütörtökön megjelent híreket a Pénzcentrum.hu-nak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke. Több száz dolgozót bocsátanak el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A KASZ elnöke lapunknak elmondta: tegnap kereste meg őket a francia tulajdonú áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Összesen kilenc magyarországi áruházat zárnak be, információink szerint a leépítés több mint 600 dolgozót érint. Jelenleg a részletek kidolgozása zajlik, azaz az elbocsátások ütemezésének, a felmondások, a végkielégítések megtervezése.

Sáling József szerint egy korábbi elképzelés szerint már két hét múlva lehúzta volna a rolót a BricoStore, azonban ezt a dátumot kitolták az év végéig. Az érdekképviseleti vezető úgy látja, a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

A magyarországi BricoStore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

Bricostore áruházak Magyarországon:

• Törökbálint - 1998. június

• Győr - 1999. március

• Budakalász - 1999. szeptember

• Fót - 2000. április

• Soroksár - 2002. november

• Székesfehérvár - 2004. március

• Csömör - 2005. április

• Szekszárd - 2007. július

• Miskolc - 2007. december

Padlón a barkácspiac

Fogyasztói felmérések szerint a magyar családok spórolnak az utazáson, nyaraláson, de növekszik a használt termékek vásárlásának, az otthoni barkácsolásnak, újrahasznosításnak aránya is. Ez azonban nem feltétlenül látszik meg a hazai barkácsboltok forgalmán, amelyek - sokszor úgy érezhetjük- konganak az ürességtől.

Az építőipar és a barkácspiac egyértelmű hanyatlásban van Magyarországon, évről-évre csökken a vezető üzletláncok forgalma, így csak idő kérdése volt, mikor kezdődnek el a boltbezárások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?