Megnyitott a legújabb budapesti luxuspláza

Pénzcentrum
2012. október 12. 17:35

Pénteken, azaz október 12-én nyílt a XII. kerület szívében a város legújabb bevásárlóközpontja, a Hegyvidék Központ. A 6500 négyzetméteres budai "luxusplázának" is hívott fejlesztés azonban nem teljesen szolgál rá a kifejezésre, hiszen kínálatát és méretét tekintve az új üzletközpont se nem igazán luxus, se nem klasszikus értelemben vett pláza. Inkább tekinthető egy kisebb, modern szolgáltatóháznak, néhány divatüzlettel kiegészülve.

A pláza jelző már csak azért sem találó Buda legújabb ékkövére, mert például az ECE folyamatban lévő hasonló funkciójú projektje, az Örs vezér téri Árkád mintegy 68 000 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet kínál majd 2013 tavaszától, míg a Wing Zrt. által fejlesztett Hegyvidék Központ mindössze 5000 négyzetméternyi kiskereskedelmi területtel rendelkezik. De nem is kell a város másik végéig utazni grandiózusabb bevásárlóközpontért. A mintegy 5-10 perc sétára lévő MOM Park Bevásárlóközpont is hatszor annyi, mintegy 30 ezer négyzetméter kereskedelmi területet kínál, így ingatlanszakmai értelemben is helyesebb a "district center", vagyis a kerületi üzletközpont jelző az újonnan átadott projektre.

A XII. kerületi Apor Vilmos téren található, első hazai "zöld", vagyis környezettudatos módon megépített és üzemeltetett, üzletközpontban kialakításra került egy kétszintes mélygarázs, valamint itt található a kerület legnagyobb OTP bankfiókja is, amely 650 négyzetméternyi területet bérel. A Hegyvidékben nyílik továbbá egy CBA Príma, ami delikát szupermarketként pozicionálja magát, és a magyar kézműves gasztronómia termékeit forgalmazza nagy választékban.

Az üzletháznak alapvetően két fő kínálati iránya van, az egyik a magas minőségű gasztronómia, mint kiskereskedelem, a másik pedig a szolgáltatás és vendéglátás párosa. A gasztro vonalat képviseli több kisebb bolt is, mint például a La Praline francia cukrászat, a Príma Pék, a Bortársaság, a Vörös Homár prémium halkereskedés, a Delizia, valamint maga Gál Józsi, az "ország legjobb hentese" is, melyek a különleges kulináris élményt kereső vásárlókat várják. A szolgáltatást erősíti továbbá több kávézó, bisztró és étterem, valamint gyógyszertár, utazási iroda és a már említett bankfiók is.

A divat frontján az üzletház olyan márkákat gyűjtött eddig össze, mint a Vathy's Corner, az Emanuel Berg, a Jacadi, az Olsen, vagy a Stefanel, de kapott itt helyet egy Triumph és J.Press közös bolt is. A hivatalos közlés szerint jelenleg 85%-os a bérbeadottság szintje, és már most biztos a fejlesztő abban, hogy az év végére 100%-os lesz a telítettség, hiszen aláírás előtt állnak a még üres üzlethelyiségek szerződései a leendő bérlőkkel. Úgy fest a piaci helyzet valóban nagyon nehéz, és rendkívüli munka új bérlőket találni, hiszen a márciusi szerkezetkész állapot átadási ünnepségén is már 80%-os bérbeadottságot kommunikált a fejlesztő, ami az elmúlt 6-7 hónap alatt mindössze 5%-ot tudott emelkedni.

Váczi János a XII. kerület alpolgármestere megnyitójában kiemelten hangsúlyozta, hogy a kerület semmiképp sem kívánt olyan beruházást a területére, ami nagy forgalmat generál, megnövekedő gépjárműforgalommal jár, és rengeteg parkolóhelyet igényel, hiszen a városrésznek semmi szüksége újabb gigantikus bevásárlóközpontra. A kerület ez irányú kívánságát vélhetően sikerült is teljesíteni a fejlesztőnek, hiszen viszonylag szűk réteg lehet az, akit a néhány prémium minőségű terméket kínáló gasztrobolt a város távolabbi pontjairól is odavonz.

Az összességében több mint 4 milliárd forintos projektet a Hypo Noe Gruppe Bank AG osztrák bank finanszírozta. Noah M. Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. vezérigazgatója korábbi kérdésünkre úgy nyilatkozott, hogy a válság előtt megszokottnál jóval nagyobb arányú önerőt és jelentős előbérletet kellett felmutatniuk ahhoz, hogy megkapják a szükséges forrást. Mucsi György, a Wing kereskedelmi fejlesztésekért is felelős vezérigazgató-helyettese még az alapkőletétel alkalmával konkrétumokat is említett a Portfolio.hu-nak, és kitért arra, hogy a nehéz időkre való tekintettel, a manapság sarkalatos kérdésnek számító finanszírozás megszerzéséhez 30%-os önerőre és ugyanekkora szerződött előbérletre volt szükség a beruházás megkezdéséhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fejlesztőnek rendkívül fontos szempont volt a kivitelezés során a környezettudatosság, amit már a kezdetektől fogva hangsúlyoztak. A törekvés pedig konkrétumokban is megtapasztalható, hiszen energiatakarékos eszközök teljes tárházát használták fel, tudatos vízfelhasználást alakítottak ki, környezettudatos anyaghasználat jellemezte a kivitelezést, szelektív a hulladékgyűjtés, és még zuhanyzós biciklitároló is került az épületbe, ám ez utóbbit csak az itt dolgozók élvezhetik.

A Hegyvidék Központban 20 és 35 euró/nm/hó között bérelhetünk üzlethelyiséget, valamint 15 euró/nm/hó-ért juthatunk, akár már egy 50 nm-es irodához, amiből még közel 800 négyzetméter várja új bérlőjét. A fejlesztő Wing Zrt.-t dicséri, hogy egy, az ingatlanfejlesztési piac számára rendkívül nehéz időszakban vágott bele a kivitelezésébe, és ha az eredeti tervei szerint némi csúszással is (az eredeti átadást még 2011 tervezték), de megvalósította ezt a projektet, ami a korábbi körülményekhez képest valóban jóval kulturáltabb és hangulatosabb feltételeket biztosít a vásárlók számára.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem