9 °C Budapest

Kiderült, ki építi az ócsai devizatelepet

2012. október 11. 14:32

A Veszprémber Zrt. nyerte a kivitelezésre vonatkozó komplex közbeszerzési eljárást, s így ők építhetik fel az ócsai devizatelepet - értesült a Pénzcentrum.hu. A kivitelezés várhatóan a jövő héten meg is kezdődik, 2013 márciusában pedig akár költözhetnek is az első lakók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A lebonyolítással megbízott Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szinte a legnagyobb titokban hirdetett eredményt az ócsai Szociális Családiház-építési Program keretében kiírt kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárásban. " Az eredményhirdetés 2012. szeptember 28-án történt meg. A közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevőként szerződő fél a Veszprémi Beruházási Vállalkozási és Befektetési Zrt." - tudatta lapunkkal az OKF.

A munkálatok - ahogy azt a helyszínen készült képeink is tanúsítják - már meg is kezdődtek. "A munkaterületet október 5-én adták át a kivitelezőnek, amely a kivitelezést az építkezés előkészítő munkálatai után, várhatóan a jövő héten kezdi el. A vállalkozási szerződésben foglaltak szerint 150 napon belül adják át az első ütemben felépülő házakat." - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére az OKF.


A társaságtól nem áll messze a feladat. A VeszprémBer Zrt. a közbeszerzésekről szóló törvény hatálybalépése óta, azaz 1995-től végzi a közbeszerzési eljárások teljeskörű lebonyolítását. Tevékenységüket főként Veszprém megyében, illetve a környező megyék területén végzik Önkormányzatok, önkormányzati gazdasági szervezetek, iskolák, kórházak, gyógyfürdők részére. A társaság referenciái szerteágazóak - az ajkai panelprogram lebonyolításától, a zirci autóbuszpályaudvar építésén keresztül, a balatonfüredi szociális komplexum létrehozásáig a társaság számos közbeszerzési eljárást folytatott le az elmúlt 17 esztendőben, évi 50-80 darab elvégzett beruházással.


A társaság egyébként korábban is dolgozott már együtt az OKF-el; szintén közbeszerzési eljárás keretében vettek részt a vörösiszapkatasztrófában megsemmisült otthonok bontásában és az újjáépítésben. Devecser környékén 260 darab károsodott épület elbontása után 109 darab lakóházat  adtak át komplett közművel. A Veszprémber Zrt. vezérigazgatója 2011 szeptember 16-án elmondta: a beruházás 5 milliárd 121 millió forintba került. A rendelkezésre álló információk szerint Ócsa esetében pedig a teljes projektre 5 milliárd forintot irányzott elő a kormányzat. Ócsával kapcsolatban megkerestük a VeszprémBer Zrt.-t is, kérdéseinkre azonban egyelőre nem kaptunk választ.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?