Kiderült, ki építi az ócsai devizatelepet

2012. október 11. 14:32

A Veszprémber Zrt. nyerte a kivitelezésre vonatkozó komplex közbeszerzési eljárást, s így ők építhetik fel az ócsai devizatelepet - értesült a Pénzcentrum.hu. A kivitelezés várhatóan a jövő héten meg is kezdődik, 2013 márciusában pedig akár költözhetnek is az első lakók.

A lebonyolítással megbízott Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szinte a legnagyobb titokban hirdetett eredményt az ócsai Szociális Családiház-építési Program keretében kiírt kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárásban. " Az eredményhirdetés 2012. szeptember 28-án történt meg. A közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevőként szerződő fél a Veszprémi Beruházási Vállalkozási és Befektetési Zrt." - tudatta lapunkkal az OKF.

A munkálatok - ahogy azt a helyszínen készült képeink is tanúsítják - már meg is kezdődtek. "A munkaterületet október 5-én adták át a kivitelezőnek, amely a kivitelezést az építkezés előkészítő munkálatai után, várhatóan a jövő héten kezdi el. A vállalkozási szerződésben foglaltak szerint 150 napon belül adják át az első ütemben felépülő házakat." - mondta el a Pénzcentrum.hu érdeklődésére az OKF.


A társaságtól nem áll messze a feladat. A VeszprémBer Zrt. a közbeszerzésekről szóló törvény hatálybalépése óta, azaz 1995-től végzi a közbeszerzési eljárások teljeskörű lebonyolítását. Tevékenységüket főként Veszprém megyében, illetve a környező megyék területén végzik Önkormányzatok, önkormányzati gazdasági szervezetek, iskolák, kórházak, gyógyfürdők részére. A társaság referenciái szerteágazóak - az ajkai panelprogram lebonyolításától, a zirci autóbuszpályaudvar építésén keresztül, a balatonfüredi szociális komplexum létrehozásáig a társaság számos közbeszerzési eljárást folytatott le az elmúlt 17 esztendőben, évi 50-80 darab elvégzett beruházással.


A társaság egyébként korábban is dolgozott már együtt az OKF-el; szintén közbeszerzési eljárás keretében vettek részt a vörösiszapkatasztrófában megsemmisült otthonok bontásában és az újjáépítésben. Devecser környékén 260 darab károsodott épület elbontása után 109 darab lakóházat  adtak át komplett közművel. A Veszprémber Zrt. vezérigazgatója 2011 szeptember 16-án elmondta: a beruházás 5 milliárd 121 millió forintba került. A rendelkezésre álló információk szerint Ócsa esetében pedig a teljes projektre 5 milliárd forintot irányzott elő a kormányzat. Ócsával kapcsolatban megkerestük a VeszprémBer Zrt.-t is, kérdéseinkre azonban egyelőre nem kaptunk választ.

 

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?