5 °C Budapest

Praktiker: jönnek a kisáruházak

2012. augusztus 3. 13:36

Nem lesznek áruházbezárások Magyarországon, sőt további kiskereskedelmi egységeket kíván nyitni a Praktiker - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

A Németországból érkező hírek ellenére sem lesznek áruházbezárások Magyarországon - hangzott el a Praktiker mai napon tartott sajtótájékoztatóján. A holtpontról történő elmozdulás érdekében pedig új kiskereskedelmi egységek irányába nyitna a társaság. Először tesztjelleggel Budapest környékén, illetve a keleti országrészben nyílnának kisméretű, 1000-2000 négyzetméteres kereskedelmi egységek. A sikeres tesztüzemet követően pedig a későbbiekben akár 20-30 hasonló áruház is nyílhat.

A két új kisáruház 200-250 ezer eurós költségvetéssel startol - várhatóan az év végén, 1éves tesztidőszakkal.  A pláza-stop ugyanakkor nem érinti az új üzleteket, ugyanis már meglévő egységek átvételét tervezi a társaság. Jelenelg a tárgyalások folynak az új egységek bérleti jogáról, s az sem eldöntött még, hogy milyen formában - központosítva, vagy franchise rendszerben működnek majd.

Mindemellett költségoptimalizációt  is végrehajtott a társaság. Ennek során felülbírálatra került a barkácslánc teljes termékpalettája - meg lettek határozva a kiemelt szortimentek, melyekre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a jövőben a barkácslánc. E folyamat első eleme a sajátmárkás termékek fejlesztése. A sajátmárkás termékek a jövőben két fantázianév alatt fognak futni - az alacsony árszegmensben a "budget", míg a közép, illetve magas árszegmensben a "pratiker" fémjelzés alatt. Mindemellett energetikai beruházások is történtek a költségcsökkentések során - jelenleg 4 áruházban tesztelik az új zöld rendszereket.

A társaság ugyanakkor kiemelte, hogy a költségoptimalizálás ellenére sem történtek elbocsájtások. A társaság közel 1200 munkavállalója annak ellenére is meg tudta tartani az állását, hogy az új adótörvények miatt még bérkompenzációt is végrehajtottak a munkavállalók körében. A fejlesztésekre egyébként 7 millió eurós tőkeinjekciót követően volt lehetőség. Az idei eredményekkel kapcsolatban a társaság elmondta, 2012 első negydéve jól alakult, áprilistól azonban némi visszaesés volt megfigyelhető, ez azonban június-júliusra ismét az előző év feletti szintre állt vissza.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?