12 °C Budapest

Praktiker: jönnek a kisáruházak

2012. augusztus 3. 13:36

Nem lesznek áruházbezárások Magyarországon, sőt további kiskereskedelmi egységeket kíván nyitni a Praktiker - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Németországból érkező hírek ellenére sem lesznek áruházbezárások Magyarországon - hangzott el a Praktiker mai napon tartott sajtótájékoztatóján. A holtpontról történő elmozdulás érdekében pedig új kiskereskedelmi egységek irányába nyitna a társaság. Először tesztjelleggel Budapest környékén, illetve a keleti országrészben nyílnának kisméretű, 1000-2000 négyzetméteres kereskedelmi egységek. A sikeres tesztüzemet követően pedig a későbbiekben akár 20-30 hasonló áruház is nyílhat.

A két új kisáruház 200-250 ezer eurós költségvetéssel startol - várhatóan az év végén, 1éves tesztidőszakkal.  A pláza-stop ugyanakkor nem érinti az új üzleteket, ugyanis már meglévő egységek átvételét tervezi a társaság. Jelenelg a tárgyalások folynak az új egységek bérleti jogáról, s az sem eldöntött még, hogy milyen formában - központosítva, vagy franchise rendszerben működnek majd.

Mindemellett költségoptimalizációt  is végrehajtott a társaság. Ennek során felülbírálatra került a barkácslánc teljes termékpalettája - meg lettek határozva a kiemelt szortimentek, melyekre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a jövőben a barkácslánc. E folyamat első eleme a sajátmárkás termékek fejlesztése. A sajátmárkás termékek a jövőben két fantázianév alatt fognak futni - az alacsony árszegmensben a "budget", míg a közép, illetve magas árszegmensben a "pratiker" fémjelzés alatt. Mindemellett energetikai beruházások is történtek a költségcsökkentések során - jelenleg 4 áruházban tesztelik az új zöld rendszereket.

A társaság ugyanakkor kiemelte, hogy a költségoptimalizálás ellenére sem történtek elbocsájtások. A társaság közel 1200 munkavállalója annak ellenére is meg tudta tartani az állását, hogy az új adótörvények miatt még bérkompenzációt is végrehajtottak a munkavállalók körében. A fejlesztésekre egyébként 7 millió eurós tőkeinjekciót követően volt lehetőség. Az idei eredményekkel kapcsolatban a társaság elmondta, 2012 első negydéve jól alakult, áprilistól azonban némi visszaesés volt megfigyelhető, ez azonban június-júliusra ismét az előző év feletti szintre állt vissza.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?