16 °C Budapest

Praktiker: jönnek a kisáruházak

2012. augusztus 3. 13:36

Nem lesznek áruházbezárások Magyarországon, sőt további kiskereskedelmi egységeket kíván nyitni a Praktiker - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtótájékoztatóján.

A Németországból érkező hírek ellenére sem lesznek áruházbezárások Magyarországon - hangzott el a Praktiker mai napon tartott sajtótájékoztatóján. A holtpontról történő elmozdulás érdekében pedig új kiskereskedelmi egységek irányába nyitna a társaság. Először tesztjelleggel Budapest környékén, illetve a keleti országrészben nyílnának kisméretű, 1000-2000 négyzetméteres kereskedelmi egységek. A sikeres tesztüzemet követően pedig a későbbiekben akár 20-30 hasonló áruház is nyílhat.

A két új kisáruház 200-250 ezer eurós költségvetéssel startol - várhatóan az év végén, 1éves tesztidőszakkal.  A pláza-stop ugyanakkor nem érinti az új üzleteket, ugyanis már meglévő egységek átvételét tervezi a társaság. Jelenelg a tárgyalások folynak az új egységek bérleti jogáról, s az sem eldöntött még, hogy milyen formában - központosítva, vagy franchise rendszerben működnek majd.

Mindemellett költségoptimalizációt  is végrehajtott a társaság. Ennek során felülbírálatra került a barkácslánc teljes termékpalettája - meg lettek határozva a kiemelt szortimentek, melyekre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a jövőben a barkácslánc. E folyamat első eleme a sajátmárkás termékek fejlesztése. A sajátmárkás termékek a jövőben két fantázianév alatt fognak futni - az alacsony árszegmensben a "budget", míg a közép, illetve magas árszegmensben a "pratiker" fémjelzés alatt. Mindemellett energetikai beruházások is történtek a költségcsökkentések során - jelenleg 4 áruházban tesztelik az új zöld rendszereket.

A társaság ugyanakkor kiemelte, hogy a költségoptimalizálás ellenére sem történtek elbocsájtások. A társaság közel 1200 munkavállalója annak ellenére is meg tudta tartani az állását, hogy az új adótörvények miatt még bérkompenzációt is végrehajtottak a munkavállalók körében. A fejlesztésekre egyébként 7 millió eurós tőkeinjekciót követően volt lehetőség. Az idei eredményekkel kapcsolatban a társaság elmondta, 2012 első negydéve jól alakult, áprilistól azonban némi visszaesés volt megfigyelhető, ez azonban június-júliusra ismét az előző év feletti szintre állt vissza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem