7 °C Budapest

Új frontot nyit az MNB a hamis bankjegyek elleni harcban

Pénzcentrum
2012. április 3. 12:02

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja tavaly megkezdett programját, melynek keretében a kiskereskedelmi és a szolgáltató szektor számára nyújt támogatást UV-A/C bankjegyvizsgáló segédeszközök megvásárlásához - tájékoztatta lapunkat az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB folytatja tavaly megkezdett programját a kiskereskedelmi és a szolgáltató szektorban UV-A/C készülékek beszerzésének támogatására.

A program első részeként a jegybank ismét partnereket keres az UV-A/C készülékek forgalmazására, azok kiskereskedők és szolgáltatók számára történő értékesítésére.

A tavalyi eljáráshoz képest változást jelent, hogy idén mindössze egy pályázatot hirdet meg az MNB, melynek keretében 2012. április 3. és 2012. október 1. között folyamatosan jelentkezhetnek a forgalmazói körhöz csatlakozni kívánó cégek. A pályázat során a jegybank elfogad minden olyan dokumentumot és nyilatkozatot — amennyiben a készülék típusa illetve a nyilatkozatok tartalma nem változott —, melyet a forgalmazók a tavalyi év során nyújtottak be az UV-készülékekkel és a különböző szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A jegybank új partnerek jelentkezését is várja. Ezen túlmenően, az előző év pozitív tapasztalatainak köszönhetően jelentősen csökken mind a súlyos szerződésszegés esetére vonatkozó kötbér, mind a szerződéses biztosítékok esetében kiszabható összegek felső határa.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?