1 °C Budapest

3D és okostévé: ez most a sláger

Pénzcentrum
2012. január 7. 17:07

Taroltak a tévékészülékek a karácsonyi vásárlási szezonban. Slágertermék volt továbbá a laptop, az okostelefon és az e-book olvasó - számol be a hazai műszakicikk-kereskedelmi piac meghatározó szereplője. Az Euronics - Vöröskő Kft. adatai szerint a televíziók értékesítési mutatója megközelítette az egy évvel korábbi adat kétszeresét. A decemberi értékesítés az egész évi forgalom több mint 20 százalékát tette ki - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az áruházlánc.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az év utolsó hónapjában kimagasló forgalmat produkáltak a modern tévékészülékek. Mint arról Fajcsi Róbert, az Euronics - Vöröskő Kft. értékesítési igazgatója beszámolt, 10 ezernél is több termék kelt el üzleteikben a karácsonyi szezon idején, meghaladva az egy évvel korábbi adatot. Jól megfigyelhető a különböző technológiák közötti átrendeződés: folyamatosan emelkedett a LED TV-k eladása, részarányuk az év végén jócskán meghaladta a többi készülékét. Ezzel szemben a plazma TV-k piaca közel felére zsugorodott, és a hagyományos LCD-technológiás készülékekből is kevesebb fogyott. Ez a tendencia nagyban köszönhető annak, hogy a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a LED-es fejlesztésekre. Az újdonságok, mint az internet-TV és a 3D készülékek is főképp a LED-háttérvilágítású típusok eladásait növelték; a 2011-es Karácsony slágere egyértelműen a 3D-s okostévé volt.

Nagy volt az érdeklődés a telefonok iránt is - nem csupán az okostelefonok, hanem az alacsonyabb árkategóriás mobil-, valamint a hordozható vezeték nélküli készülékek szegmenségben is. Az karácsonyi szezon nagy nyertesei voltak továbbá a számítástechnikai termékek, különösen a notebookok. Érdekes tapasztalat, hogy a vásárlók már nem a legolcsóbb modelleket keresik, hanem a legalább kétmagos processzorral szerelt, és dedikált videókártyával rendelkező konfigurációkat. Az e-könyv olvasók piacán egyelőre az olcsóbb, LCD-kijelzős készülékek népszerűbbek, az úgynevezett e-ink technológia még kevésbé keresett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20