2 °C Budapest

3D és okostévé: ez most a sláger

Pénzcentrum
2012. január 7. 17:07

Taroltak a tévékészülékek a karácsonyi vásárlási szezonban. Slágertermék volt továbbá a laptop, az okostelefon és az e-book olvasó - számol be a hazai műszakicikk-kereskedelmi piac meghatározó szereplője. Az Euronics - Vöröskő Kft. adatai szerint a televíziók értékesítési mutatója megközelítette az egy évvel korábbi adat kétszeresét. A decemberi értékesítés az egész évi forgalom több mint 20 százalékát tette ki - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az áruházlánc.

Az év utolsó hónapjában kimagasló forgalmat produkáltak a modern tévékészülékek. Mint arról Fajcsi Róbert, az Euronics - Vöröskő Kft. értékesítési igazgatója beszámolt, 10 ezernél is több termék kelt el üzleteikben a karácsonyi szezon idején, meghaladva az egy évvel korábbi adatot. Jól megfigyelhető a különböző technológiák közötti átrendeződés: folyamatosan emelkedett a LED TV-k eladása, részarányuk az év végén jócskán meghaladta a többi készülékét. Ezzel szemben a plazma TV-k piaca közel felére zsugorodott, és a hagyományos LCD-technológiás készülékekből is kevesebb fogyott. Ez a tendencia nagyban köszönhető annak, hogy a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a LED-es fejlesztésekre. Az újdonságok, mint az internet-TV és a 3D készülékek is főképp a LED-háttérvilágítású típusok eladásait növelték; a 2011-es Karácsony slágere egyértelműen a 3D-s okostévé volt.

Nagy volt az érdeklődés a telefonok iránt is - nem csupán az okostelefonok, hanem az alacsonyabb árkategóriás mobil-, valamint a hordozható vezeték nélküli készülékek szegmenségben is. Az karácsonyi szezon nagy nyertesei voltak továbbá a számítástechnikai termékek, különösen a notebookok. Érdekes tapasztalat, hogy a vásárlók már nem a legolcsóbb modelleket keresik, hanem a legalább kétmagos processzorral szerelt, és dedikált videókártyával rendelkező konfigurációkat. Az e-könyv olvasók piacán egyelőre az olcsóbb, LCD-kijelzős készülékek népszerűbbek, az úgynevezett e-ink technológia még kevésbé keresett.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?