Mobilra szerelhető kártyaolvasóval fizethetünk a jövőben?

Pénzcentrum
2012. március 21. 13:02

Bankkártya-olvasóvá alakíthatják mobiltelefonjukat a kereskedők. Márciusban, San Francisco-ban mutatta be új szolgáltatását, a PayPal Here-t, amely a kisvállalkozások számára is lehetővé teszi, hogy bármilyen fizetési módot kezelhessenek. Az új megoldás egy iPhone-ra és rövidesen Android operációs rendszert futtató készülékekre csatlakoztatható kisméretű kártyaolvasóból, valamint egy ingyenes mobilalkalmazásból áll, amelynek segítségével az okostelefon teljes értékű bankkártya terminállá alakítható.

Az eszköz segítségével a kisvállalkozások és szolgáltatók közvetlenül a telefonjukról fogadhatnak fizetéseket akár hitelkártyán vagy bankkártyán keresztül, illetve állíthatnak ki elektronikus számlát. A szolgáltatás először az Egyesült Államokban, Hong Kongban, Kanadában és Ausztráliában elérhető, de további országok csatlakozása is várható a közeljövőben.

A szolgáltatáson keresztül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan megy végbe a tranzakció. A kereskedő a kártyaolvasó segítségével bankkártyákat és hitelkártyákat, a telefon kamerájával pedig akár csekkeket is elfogadhat, míg a számlázás is közvetlenül az alkalmazásból elintézhető.


A kereskedők ingyenesen igényelhetik a kártyaolvasót, valamint havidíjat és üzembehelyezési díjat sem kell fizetniük, a kifizetések után viszont 2,7% jutalék kerül levonásra. De minden kereskedő igényelhet PayPal bankkártyát, amelyre minden bevétele után 1% jóváírás jár, ami azt jelenti, hogy a kártya használói 1,7%-os jutalékterhelést kell hogy fizessenek.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?