2 °C Budapest

Nagy változás lehet a patikákban

Pénzcentrum
2012. január 19. 10:02

A Széll Kálmán tervben 2012-re tervezett 83 milliárd, majd 2013−2014-re beütemezett 120-120 milliárd forint támogatáscsökkentés drámai hatással lehet a gyógyszertárak működésére- írja a Napi Gazdaság.

A Semmelweis terv gyógyszer-politikai fejezetének megvalósulását nem a kitűzött célok teljesíthetetlensége veszélyezteti, hanem a Széll Kálmán terv keretrendszere, amely ma erősebb kormányzati prioritás − mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke egy háttérbeszélgetésen. A Széll Kálmán tervben 2012-re tervezett 83 milliárd, majd 2013−2014-re beütemezett 120-120 milliárd forint támogatáscsökkentés drámai hatással lehet a gyógyszertárak működésére, amelyek mintegy ötöde, az ezeket működtető vállalkozások negyede már így is veszteséget termelt 2010-ben.

A Magyar Gyógyszerész Kamara legalább a Széll Kálmán terv miatti kiesés kompenzálását szorgalmazza − mondta Hankó −, ami a korábban keletkezett feszültségeket ugyan nem oldja, de arra alkalmas lehet, hogy az ágazat az idei gyógyszerellátási feladatait tisztességesen ellássa. Hatékonyságjavító elemek bevezetését kérték, például a generikus-helyettesítés ellenérdekeltségeinek feloldását a megtakarítások bizonyos hányadának felhasználásával. Bevonnák a gyógyszertárakat a generikuskészítmény-választásba a hatóanyag-rendelés szabályozásának változtatásával. Célszerű megteremteni a gyógyszertári szolgáltatások díjazásának feltételeit is, valamint sort kell keríteni a patikai árrésrendszer belső ellentmondásainak feloldására.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?