20 °C Budapest

Patikák százai húzhatják le végleg a rolót

2011. november 11. 10:03

Hamarosan számos patika húzhatja le végleg a rolót, mivel negyedük veszteségesen működik - írja a Népszava.

A patikák kintlévőségei meghaladják a 70 milliárd forintot, amiből 18 milliárd forint lejárt állomány - vagyis ennyit kellett volna már régen megkapniuk a társadalombiztosítástól. Így a gyógyszertárak nem tudják készleten tartani a drága, több tíz nem ritkán több százezer forintos gyógyszereket. Ezért a patikák ezeket akkor rendelik csak meg, amikor a beteg jelentkezik a gyógyszertárban, a gyógyszer megérkezése azonban napokig is eltarthat.

Egyre több patika válik tehát fizetésképtelenné, a 2400 működő gyógyszertárból 600 most is veszteségesen működik. A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnöke szerint a folyamat miatt hamarosan patikák zárhatnak be.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?