21 °C Budapest

Olcsó gyógyszerek, felkészült patikák?

2011. szeptember 23. 08:35

Október elsejétől számos gyógyszer ára csökken. Ennek ellenére sem lesz átmeneti készlethiány a patikákban, ugyanis azok időben megkezdték a raktáraik feltöltését - írja a Magyar Hírlap.

Az új jogszabályoknak és a gyártók közötti sikeres árversenynek köszönhetően október 1-jétől számos orvossághoz az eddiginél olcsóbban juthatnak hozzá a betegek.

Hogy elkerüljék az árváltozáskor jelentkező gyógyszerhiányt a gyógyszerészek köztestülete nemrég azt kérte a gyártók és a nagykereskedők szövetségeitől, hogy az olcsóbbá váló készítmények beszerzését már szeptember utolsó napjaiban a csökkentett áron biztosítsák a patikáknak. A kezdeményezést az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a minisztérium is támogatásáról biztosította.

Eddig több mint tíz, jelentős forgalmi részaránnyal rendelkező gyártó jelezte a Magyar Gyógyszerészi Kamarának, hogy már a napokban hajlandó az új árat érvényesíteni, így a patikák időben feltölthetik készleteiket.

Ha a betegek az azonos hatóanyagú, biztonsággal beszerezhető és olcsóbb készítményt részesítik előnyben a palettáról, akkor egyrészt a saját pénztárcájukat, másrészt hosszabb távon a közkasszát is kímélhetik. A mostani árcsökkentéssel éves szinten legalább húszmilliárd forintot lehet megtakarítani a gyógyszerkasszának.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?