6 °C Budapest

3 milliós műcici lapult a fa alatt: örült a 7 éves kislány

Pénzcentrum
2012. január 4. 18:05

Nagy az Isten állatkertje - tartja a mondás: zsírleszívásra szóló utalványt ajándékozott ugyanis karácsonyra hétéves lányának egy brit nő. Bár kétségtelen, hogy Magyarországon is nagy divatja van a hasonló beavatkozásoknak, azonban az igen kétséges, hogy ilyen fiatalon szüksége van-e valakinek egyáltalán bármilyen szépészeti beavatkozásra.

Az 51 éves brit asszony a plasztikai sebészet megszállottja, saját testének esztétikai átszabásaira fél millió fontot (180 millió forint) költött (eddig), minek eredményeként "Emberi Barbie"-nak becézik. Elmondása alapján az alma nem esett messze a fától, mert 7 esztendős lánya már jó ideje plasztikai műtétért könyörgött, ő pedig 7 ezer font (2 millió 695 ezer forint) értékű zsírleszívással lepte meg karácsonykor.

"Nincs ebben semmi rossz. Jól akar kinézni, a zsírleszívás pedig mindig jól jöhet" - idézte a The Sun című brit lap az anyát. "Barbie mamának" egyébként nem ez az első döbbenetes ajándéka. Lányának 7. születésnapjára mellnagyobbításra szóló utalványt adott 6 ezer font (2 millió 310 ezer forint) értékben. Hogy csemetéje mikor váltja be, arra nem tért ki a lap.

Itthon is nagy a divatja: nem csak a felső tízezer kiváltsága

Évente 15-20 ezer ember szánja rá magát Magyarországon valamilyen szépészeti műtétre. Ez a viszonylag magas szám mutatja, hogy korántsem csak a felső tízezer jár a plasztikai sebészek rendelőjébe. Jellemzőbb, hogy valaki évekig spórol a műtétre - mondta el korábban a Pénzcentrum.hu-nak Molnár Csaba a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Társaság (MPHEST) elnöke. A kínálat, a keresletnek megfelelően bőséges, hiszen körülbelül 200-ra tehető azon orvosok száma, akik rendelkeznek plasztikai sebészi szakvizsgával. Ebből 157 fő tagja az MPHEST-nek.

A legkeresettebb plasztikai beavatkozásoknak a különböző mell- és hasplasztikák illetve a zsírleszívás számítanak - mondta el korábban lapunknak Dr. Urszán Albert plasztikai sebész. A szakorvos elmondása szerint ezek mellett mostanság felfutóban van az arcplasztikai beavatkozások száma is. A szakorvos azonban felhívta a figyelmet arra, hogy 2007 óta mintegy 40 százalékos visszaesés figyelhető meg a piacon, annak ellenére, hogy külföldről is érkeznek páciensek egy-egy kezelésre.

Az egyes beavatkozások ára széles skálán mozog. Függhet a plasztikai sebész tudásától, szakmai elismertségétől, és befolyásolhatja az árat az is, hogy magánklinika vagy egy kórház végzi a műtétet. Alkalmanként dobhat az áron az is, ha a műtétet végző orvosnak ki kell termelnie a magánklinikába fektetők profitját is.

De lássuk az árakat! A különböző mellplasztikák költsége 400 ezer forinttól egymillió forintig terjed, a hasplasztika ára 400-700 ezer forint körül mozog, a zsírleszívás esetében pedig 100 ezer forintos összegtől indulnak az árak annak függvényében, hogy mekkora területről is kívánjuk eltávolítani a felesleges zsírmennyiséget. Aki kés alá feküdne, ezek mellett számolnia kell még egyéb költségekkel is. Ilyenek: a klinikai tartózkodás díja, a műtétet megelőző vagy azok utáni kontroll vizsgálatok költsége, vagy az altatásért elkért összeg is.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?