3 milliós műcici lapult a fa alatt: örült a 7 éves kislány

Pénzcentrum
2012. január 4. 18:05

Nagy az Isten állatkertje - tartja a mondás: zsírleszívásra szóló utalványt ajándékozott ugyanis karácsonyra hétéves lányának egy brit nő. Bár kétségtelen, hogy Magyarországon is nagy divatja van a hasonló beavatkozásoknak, azonban az igen kétséges, hogy ilyen fiatalon szüksége van-e valakinek egyáltalán bármilyen szépészeti beavatkozásra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az 51 éves brit asszony a plasztikai sebészet megszállottja, saját testének esztétikai átszabásaira fél millió fontot (180 millió forint) költött (eddig), minek eredményeként "Emberi Barbie"-nak becézik. Elmondása alapján az alma nem esett messze a fától, mert 7 esztendős lánya már jó ideje plasztikai műtétért könyörgött, ő pedig 7 ezer font (2 millió 695 ezer forint) értékű zsírleszívással lepte meg karácsonykor.

"Nincs ebben semmi rossz. Jól akar kinézni, a zsírleszívás pedig mindig jól jöhet" - idézte a The Sun című brit lap az anyát. "Barbie mamának" egyébként nem ez az első döbbenetes ajándéka. Lányának 7. születésnapjára mellnagyobbításra szóló utalványt adott 6 ezer font (2 millió 310 ezer forint) értékben. Hogy csemetéje mikor váltja be, arra nem tért ki a lap.

Itthon is nagy a divatja: nem csak a felső tízezer kiváltsága

Évente 15-20 ezer ember szánja rá magát Magyarországon valamilyen szépészeti műtétre. Ez a viszonylag magas szám mutatja, hogy korántsem csak a felső tízezer jár a plasztikai sebészek rendelőjébe. Jellemzőbb, hogy valaki évekig spórol a műtétre - mondta el korábban a Pénzcentrum.hu-nak Molnár Csaba a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Társaság (MPHEST) elnöke. A kínálat, a keresletnek megfelelően bőséges, hiszen körülbelül 200-ra tehető azon orvosok száma, akik rendelkeznek plasztikai sebészi szakvizsgával. Ebből 157 fő tagja az MPHEST-nek.

A legkeresettebb plasztikai beavatkozásoknak a különböző mell- és hasplasztikák illetve a zsírleszívás számítanak - mondta el korábban lapunknak Dr. Urszán Albert plasztikai sebész. A szakorvos elmondása szerint ezek mellett mostanság felfutóban van az arcplasztikai beavatkozások száma is. A szakorvos azonban felhívta a figyelmet arra, hogy 2007 óta mintegy 40 százalékos visszaesés figyelhető meg a piacon, annak ellenére, hogy külföldről is érkeznek páciensek egy-egy kezelésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyes beavatkozások ára széles skálán mozog. Függhet a plasztikai sebész tudásától, szakmai elismertségétől, és befolyásolhatja az árat az is, hogy magánklinika vagy egy kórház végzi a műtétet. Alkalmanként dobhat az áron az is, ha a műtétet végző orvosnak ki kell termelnie a magánklinikába fektetők profitját is.

De lássuk az árakat! A különböző mellplasztikák költsége 400 ezer forinttól egymillió forintig terjed, a hasplasztika ára 400-700 ezer forint körül mozog, a zsírleszívás esetében pedig 100 ezer forintos összegtől indulnak az árak annak függvényében, hogy mekkora területről is kívánjuk eltávolítani a felesleges zsírmennyiséget. Aki kés alá feküdne, ezek mellett számolnia kell még egyéb költségekkel is. Ilyenek: a klinikai tartózkodás díja, a műtétet megelőző vagy azok utáni kontroll vizsgálatok költsége, vagy az altatásért elkért összeg is.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09