16 °C Budapest

Ez a magyar étel hódítja meg Amerikát?

Pénzcentrum
2011. december 5. 16:48

Könnyen lehet, hogy hamarosan Amerikát is meghódítja az egyik legismertebb magyar étel, a lángos. Egy ismert New York-i gasztronómiai blog lelkesen ajánlja olvasóinak a lángost, amit a metropoliszban már több helyen is lehet kapni.

Fokhagymával és sajttal ajánlja a Fork in the road nevű amerikai gasztronómiai blog a magyar lángost. A november végi bejegyzésben a szerző, Lauren Bloomberg nemes egyszerűséggel minden idők egyik legcsodálatosabb ételeként aposztrofálja a magyar lángost, amit a pizzához és a fánkhoz hasonlít, és beszámol arról, hogy Magyarországon leginkább a gyorséttermek sztárja.

 


New Yorkban már híre ment a magyar ételkülönlegességnek, már két helyen, a brooklyni Korzoban és az East Village-i Korzo Hausban is árulják - méghozzá nagy sikerrel. Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, néhány hónapja a lángossal a magyar McDonald's is megpróbálkozott, Hazai Ízek néven futó akciójában.

Hol együnk, hol ne együnk?

Élelmiszerbiztonsági szakértők szerint ha egy büfé vagy sütöde híre már eleve rossz, akkor oda ne is térjünk be. A létesítmény higiénés állapota sokat elárul, ezt a vásárló is észleli, hiszen szinte "belát" a konyhába, látja az ott dolgozók személyi higiénéjét is. Aki nagyon óvatos akar lenni, az ilyen helyeket kerülje el, vagy elsősorban frissensülteket fogyasszon. Általánosságban elmondható, hogy az alapos hőkezeléssel készített élelmiszerek kisebb kockázatot jelenthetnek, és fontos felhívni a figyelmet az egyszer-használatos eszközök használatának előnyeire is, különösen ott, ahol a megnövekedett forgalom miatt a kisebb kapacitású mosogatási lehetőség problémát okozhat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lángos forró zsiradékban frissen készül, nagy élelmiszer-biztonsági kockázata nincs, inkább a különböző ízesítések (pl.: nem megfelelően tárolt tejföl, reszelt sajt) jelenthetnek veszélyt. A gondos lángossütők ezeket is hűtik.


Pénzcentrum.hu/Hír24

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem