Gyorsabb, biztonságosabb: így fizetünk a jövőben

Pénzcentrum
2011. november 8. 15:07

Megkezdi az érintés nélküli fizetésre is alkalmas bankkártyák kibocsátását az Erste Bank Hungary Zrt. Az új plasztikok a MasterCard nemzetközi kártyaszervezet PayPassTM technológiájával lesznek ellátva. A kártyás fizetést megkönnyítő technológiát a bank az Erste SuperShop kártyáknál vezeti be.

Sztanó Imre az Erste Bank Hungary Zrt. lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a jövőben a fizetésre, készpénzfelvételre és SuperShop pontgyűjtésre egyaránt használható, minden, újonnan kibocsátott, pótolt, újragyártott és megújított Erste SuperShop Hitelkártyát és Bankkártyát érintés nélküli fizetésre alkalmas funkcióval lát el a bank. A fejlesztésre annak érdekében kerül sor, hogy ezeket a kártyákat a bank ügyfelei még kényelmesebben, gyorsabban és biztonságosan tudják használni.

Az érintés nélküli fizetés során a kártyát elegendő néhány centiméterre közelíteni a terminálhoz, ezzel a fizetés megtörténik. Ötezer forintos összeghatár alatt PIN kód megadása nélkül lehet vásárolni a kártyával. Az új technológia lehetővé teszi, hogy a kártyás fizetés kevesebb, mint 5 másodperc alatt lebonyolítható legyen, csökkentve ezzel a pénztáraknál történő várakozási időt. Magasabb összegű vásárlás esetén is lehetséges az érintés nélküli fizetés, de ekkor már PIN kód megadása is szükséges.

Az Erste Bank Hungary Zrt. az érintés nélküli technológiát elsőként SuperShop kártyatermékeinél vezeti be: az Erste SuperShop Bankkártya egy Maestro típusú bankkártya, amely mellé speciális, úgynevezett SuperShop bankszámlát kínál a bank. A kártyával Magyarországon és külföldön minden Maestro kártyát elfogadó üzletben lehet vásárolni, valamint készpénzfelvételre és mobiltelefon egyenleg feltöltésre is alkalmas. Az Erste SuperShop Bankkártyával az Erste bankjegykiadó automatáinál belföldön és külföldön történő készpénzfelvétel korlátlan számban díjmentes, ha a bankszámlára havonta minimum 90 000 Ft összegű jóváírás érkezik.

Az Erste SuperShop Hitelkártya pedig egy MasterCard típusú dombornyomott kártya, melynek igényléséhez nem szükséges bankszámlát nyitni és a 3990 forintos kibocsátási díj 3 hónapon belül levásárolható. A plasztikhoz minimum 100 ezer, maximum 1 millió forintos hitelkeret, díjmentes SMS-értesítő szolgáltatás és díjmentes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás kapcsolódik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Sztanó Imre hozzátette: a PayPassTM felirattal ellátott Erste SuperShop Hitelkártyával és Erste SuperShop Bankkártyával az érintés nélküli fizetés minden, PayPassTM matricával ellátott elfogadóhelyen lehetséges. Az elfogadó helyek száma országosan folyamatosan nő, a SuperShop program partnerei közül például az Interspar, Spar és Kaiser's üzletekben, valamint a Burger King gyorséttermekben használhatók érintés nélküli fizetésre a kártyák.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem