Te is az egyéjszakás kalandokat keresed? + szavazás

Pénzcentrum
2011. október 15. 10:22

Jelentősen csökkent a szállodák népszerűsége a belföldi szállástípusok körében, míg az olcsóbb szolgáltatásokat kínáló apartmanok és vendégházak a tavalyinál több vendéget fogadtak. A legnépszerűbb belföldi utazási célok idén is a fürdővárosok voltak, azonban a többség már csak egy éjszakát nyaral.

Míg tavaly az összes belföldi szállásfoglalás mintegy felét a hotelekben regisztrálták, idén már csak a pihenni vágyók alig több mint harmada akart szállodába menni - derül ki a Szallas.hu szezonzáró adataiból. Tavaly a foglalások 28 százaléka háromcsillagos szállodába szólt, idén azonban már csak a portál felhasználóinak 21 százaléka választotta ezt a szállástípust, így a harmadik helyre esett vissza a népszerűségi sorrendben. A vezetést az apartmanok és a panziók vették át.
A bevételeket tekintve azonban továbbra is a szállodatulajdonosok vezetnek: míg az apartmanokban átlagosan 40 ezer, a panziókban pedig 33 ezer forint értékű volt egy-egy szállásfoglalás, addig a háromcsillagos szállodákban átlagosan 58 ezer forintot költöttünk el. Így az összes bevételt tekintve csaknem 30 százalékkal többet könyvelhettek el a háromcsillagos szállók tulajdonosai, mint az apartmanok üzemeltetői.

 

 


Nőtt Budapest népszerűsége

Tavaly a foglalások többsége (34 százaléka) még két éjszakára szólt, az idei megrendeléseket tekintve azonban már az egyéjszakás vakációk kerültek többségbe: az oldalon leadott szállásfoglalások 36,45 százaléka szólt egyetlen estére, míg hét éjszakát mindössze a felhasználók 1,52 százaléka szánt belföldi pihenésre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"A magyarok közül egyre többen töltik a szabadságukat külföldön - elég csak Horvátország példáját említeni, ahol az év első hónapjában 9 százalékkal nőtt a magyar turisták száma. Ezért egyre erősebb az a tendencia, hogy a külföldi nyaralás mellett csak egy-egy hosszú hétvégét pihenünk belföldön" - mondta Varga Zoltán, a portál ügyvezetője.

 


A statisztikák szerint idén is a fürdővárosok és a Balaton-parti települések voltak a legnépszerűbb célpontok, ezek közül is Hajdúszoboszló és Siófok szállásait foglalták leggyakrabban a portál felhasználói. A szállásfoglalások számát tekintve Budapest a harmadik helyre kapaszkodott fel, pedig tavaly a szeptember 30-ig tartó időszakban nem kapott helyet a tíz legnépszerűbb desztináció között.

"Úgy tűnik, az unió soros elnökségén kívül a belföldi kereslet is növekedett a főváros szállodáiban; ez azonban várhatóan nem jár tartós fellendüléssel, így Budapestnek továbbra is dolgoznia kell a vonzereje növelésén" - magyarázta az adatokat Varga Zoltán.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20