Így változik a gyógyszered ára

Pénzcentrum
2011. szeptember 26. 09:31

Októbertől érdemes lesz tájékozódni a gyógyszerárakról. Az általános orvosok által fölírható szerek közül mindössze 430 termék lesz olcsóbb, míg hétszázért biztosan többet kell majd fizetni - írja a Népszabadság.

A változások miatt már a korábban fölírt receptek kiváltása előtt is érdemes tájékozódni az árakról. Az eddig elvben térítésmentesen, a gyakorlatban 300 forintos dobozdíjas szerek árai is okozhatnak meglepetéseket.

A napilap kalkulációja szerint drasztikus változásra számíthatnak például a súlyos betegek, mert az eddig 300 forintos dobozdíjért elérhető mintegy 1400 készítményből körülbelül 180-ért jóval többet kell majd fizetniük, mint 300 forint.

A teljes paletta csaknem tíz százalékát a korábbinál lényegesen olcsóbban adják a cégek a hazai biztosítónak, viszont a többi terméknél "óriási magasságokba is szállhattak" az árak.

A közgyógyellátás keretében gyógyulók a övőben a gyógyszerpalettáról csak azokat a készítményeket kaphatják meg, amelyek az úgynevezett preferált ársávba tartoznak. Ez azt jelenti, hogy például a gyomorfekélyre ható terápiák legolcsóbb készítményeinek az árához szabják a támogatás mértékét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egészségbiztosító által bevezetett módszer nem titkolt célja, hogy mintegy 120 milliárd forinttal lefaragja a mostani 300 milliárdról a gyógyszerbüdzsét.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?