18 °C Budapest

Ki kaphat idén ingyentejet a suliban?

Pénzcentrum
2011. augusztus 1. 08:32

Folytatódik az iskolatejprogram, melynek révén hazai és uniós támogatással szeretnék a mintegy 760 ezer általános iskolást tanítási napokon 2 deci tejhez juttatni - írja a Népszabadság.

2011-ben már a tavalyi duplája, 800 millió forint nemzeti támogatás jut az iskolatejprogram támogatására. Korábban ennek az összegnek csak a felét folyósították, de ez kevésnek bizonyult az iskolatej népszerűsítéséhez, ugyanis csak 110-130 ezer kisiskoláshoz jut el rendszeresen a tej.

Az uniós rendelet ennél jóval tágabb tejprogram megvalósítását is támogatná, s összesen 11 millió eurót kapnánk, ha minden óvodás, általános és középiskolás kapna naponta egy pohár tejet - állítja Mélykúti Tibor, a Tej Terméktanács alelnöke. Igaz, ekkor a nemzeti hozzájárulás sem 800 millió, hanem hatmilliárd lenne az általános iskolásoknak jutó tej százszázalékos támogatása mellett.

A támogatás segítségével tanítási napokon 55,20 forint értékben 2 deci tejet oszthatnak szét az iskolások között. A programban adható ízesített tejkészítmény: kakaós tej vagy ömlesztett sajt is.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?