17 °C Budapest

Felére csökkenhet a külföldi mobilozás költsége

Pénzcentrum
2011. július 4. 12:02

A legújabb brüsszeli tervek alapján a külföldi mobilhasználat díjai közel lefeleződhetnének, ami igencsak pozitív hír a fogyasztók szempontjából, viszont komoly érvágás a mobilszolgáltatóknak, írja a Financial Times.

2012 júliusától a külföldi internethasználat megabájtonként nem kerülhetne többe 90 euró centnél, vagyis jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 240 forintnál, 2014-től kezdve pedig tovább csökkenhetnének a mobileszközüket külföldön használók roaming-költségei, 2014-től ugyanis a brüsszeli elképzelések alapján 50 centre, vagyis 130 forint közelébe esne a mobil adathasználat díja megabájtonként.

Jelenleg átlagosan 2 eurót is meghaladja a megabájtonkénti adatforgalmi díj, a brüsszeli döntéshozók véleménye szerint ez túlságosan magas.

További versenyélénkítő intézkedés lenne az is, hogy a külföldre utazóknak már nem kell azt a szolgáltatót választaniuk utazásuk alatt is, amelyiknél otthon a szolgáltatásokat igénybe veszik, ez pedig alapvetően átrendezheti a mobilszolgáltatók árstruktúráit és üzleti modelljeit. Az új szabályozás 2014-től léphet életbe, miután az Európai Parlament és a tagállamok kormányai elfogadták.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33