22 °C Budapest

Bankkártya adatok a boltosoknál

2011. május 20. 14:02

Jogszerűen tárolják a kereskedők a bankkártyánk utolsó 8 számjegyét. Visszaélhetnek a kereskedők az adatainkkal, ha megtudják nevünket, címünket és bankkártya számunka?

Ahogy már korábban megírtuk a legfelsőbb bíróság ítéletének értelmében a kereskedők tárolhatják és kezelhetik a vásárlás során felhasznált bankkártyák számának utolsó 8 számjegyét. Mindemellett nevünket és címünket is megkapják számlás fizetés esetén. De ezekkel az adatokkal a MasterCard szakértője szerint visszaélni nem tudnak.

A jellemző állapotok szerint a bankkártyák utolsó 8 számjegyét meg sem kapják a kereskedők. A terminálok által kiadott adatokban csak az utolsó 4 számjegy szerepel, a többi érték ki van csillagozva - mondta el Fejes Kálmán, a MasterCard Europe Biztonsági Igazgatója a Pénzcentrum.hu kérdésére. Így a visszaélésekre még kisebb eséllyel kerülhet sor.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?