2 °C Budapest

Az Unicreditnél is jön a Széchenyi-kártya

2011. április 21. 17:17

Már közel 10 éve van piacon a vállalkozásokat támogató Széchényi-kártya. A válság alatt szinte egyedüli forrásként állt a Kis- és Középvállalkozások rendelkezésére a program, amelyhez új tagintézmény csatlakozott az Unicredit Bank képviseletében.

Az Unicredit Bank terveiben szerepel nemcsak a Széchényi-kártya bevezetése, hanem a program további termékeinek piacra vitele is. Széchényi beruházási hitel, önerő-kiegészítő hitel és a támogatást kiegészítő hitelkonstrukciók 2011 őszében kerülnek majd a bank kínálatába.

A Széchényi-kártya által nyújtott vállalkozói hitelek futamideje 1+1 év lehet, hitelköltsége a bubor és 4 százalék, ami állami támogatással bubor és három százalékra csökken, ennyit kell hát fizetnie a Kis- és Középvállalkozásoknak. Egyéb költségek a bankok és hitelintézetek kondíciós listájában szerepelnek. Jelenleg a most bevezető Unicredit Bankon kívül az Erste, OTP, MKB Bank, Volksbank, valamint a takarékok rendelkeznek Széchényi-kártyás termékkel.

A Széchényi-kártya nem más, mint egy folyószámla-hitelkeret és egy bankkártya kombinációja, amellyel az ügyfeleknek a következő szolgáltatásokat nyújtják a hitelintézetek: átutalás teljesíthető, bankfiókban készpénz vehető fel, pénzkiadó automatából készpénz vehető fel, Kártyával bonyolított vásárlás ellenértéke egyenlíthető ki, a számlára készpénz fizethető be, átutalás írható jóvá, a számla egyenlege vagy a hitelkeret egyéb módon felhasználható.

A ma tartott sajtóeseményen Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója kiemelte a Széchenyi Kártya jelentőségét, számokban annyit mondott, hogy évente mintegy 130-140 milliárd forint hitelt helyeznek ki ilyen formában a vállalkozásokhoz. Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára közölte, a Széchenyi Kártya az elmúlt 8 évben már bizonyított. Nagyon fontos, hogy a források gyorsan kerüljenek a felhasználókhoz, ezt a célt szolgálja a pályázati rendszer egyszerűsítése is - tette hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megjegyezte, a kkv-szektornak ma óriási problémái vannak, a túlélésért küzdenek. A Széchenyi Kártya nagy segítség, de önmagában még nem oldja meg a problémákat. A gödörből mindezidáig nem sikerült kimászni, a beruházások még nem indultak el, és a lakossági fogyasztás sem élénkül. Parragh hozzátette, a program csak akkor lehet sikeres, ha a magyar gazdaságpolitika sikeres.

Demján Sándor is felszólalt az eseményen, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta, az EU-s forrásokat jelenleg nem a termelésbe fektetik. Enélkül azonban egy ország a nemzetközi versenyben elveszik. Demján a kormány gazdaságpolitikája kapcsán elmondta, egyetért a kiadások csökkentésével, azonban hangsúlyozta, a kiseő összegeknek minél előbb vissza kell áramolni a gazdaságba.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem