18 °C Budapest

Az Unicreditnél is jön a Széchenyi-kártya

2011. április 21. 17:17

Már közel 10 éve van piacon a vállalkozásokat támogató Széchényi-kártya. A válság alatt szinte egyedüli forrásként állt a Kis- és Középvállalkozások rendelkezésére a program, amelyhez új tagintézmény csatlakozott az Unicredit Bank képviseletében.

Az Unicredit Bank terveiben szerepel nemcsak a Széchényi-kártya bevezetése, hanem a program további termékeinek piacra vitele is. Széchényi beruházási hitel, önerő-kiegészítő hitel és a támogatást kiegészítő hitelkonstrukciók 2011 őszében kerülnek majd a bank kínálatába.

A Széchényi-kártya által nyújtott vállalkozói hitelek futamideje 1+1 év lehet, hitelköltsége a bubor és 4 százalék, ami állami támogatással bubor és három százalékra csökken, ennyit kell hát fizetnie a Kis- és Középvállalkozásoknak. Egyéb költségek a bankok és hitelintézetek kondíciós listájában szerepelnek. Jelenleg a most bevezető Unicredit Bankon kívül az Erste, OTP, MKB Bank, Volksbank, valamint a takarékok rendelkeznek Széchényi-kártyás termékkel.

A Széchényi-kártya nem más, mint egy folyószámla-hitelkeret és egy bankkártya kombinációja, amellyel az ügyfeleknek a következő szolgáltatásokat nyújtják a hitelintézetek: átutalás teljesíthető, bankfiókban készpénz vehető fel, pénzkiadó automatából készpénz vehető fel, Kártyával bonyolított vásárlás ellenértéke egyenlíthető ki, a számlára készpénz fizethető be, átutalás írható jóvá, a számla egyenlege vagy a hitelkeret egyéb módon felhasználható.

A ma tartott sajtóeseményen Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója kiemelte a Széchenyi Kártya jelentőségét, számokban annyit mondott, hogy évente mintegy 130-140 milliárd forint hitelt helyeznek ki ilyen formában a vállalkozásokhoz. Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára közölte, a Széchenyi Kártya az elmúlt 8 évben már bizonyított. Nagyon fontos, hogy a források gyorsan kerüljenek a felhasználókhoz, ezt a célt szolgálja a pályázati rendszer egyszerűsítése is - tette hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megjegyezte, a kkv-szektornak ma óriási problémái vannak, a túlélésért küzdenek. A Széchenyi Kártya nagy segítség, de önmagában még nem oldja meg a problémákat. A gödörből mindezidáig nem sikerült kimászni, a beruházások még nem indultak el, és a lakossági fogyasztás sem élénkül. Parragh hozzátette, a program csak akkor lehet sikeres, ha a magyar gazdaságpolitika sikeres.

Demján Sándor is felszólalt az eseményen, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta, az EU-s forrásokat jelenleg nem a termelésbe fektetik. Enélkül azonban egy ország a nemzetközi versenyben elveszik. Demján a kormány gazdaságpolitikája kapcsán elmondta, egyetért a kiadások csökkentésével, azonban hangsúlyozta, a kiseő összegeknek minél előbb vissza kell áramolni a gazdaságba.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?