21 °C Budapest

Így költi el Alekosz a sokmilliós főnyereményt

2011. május 14. 12:02

"Alekosz olyan, ha elmegy vásárolni, három ötszázast visz magával, hogy ne költsön többet. Ha volt egy húszezrese, az volt az első, hogy elment a bankba, hogy fölváltsa, mert ő nem szereti a húszezreseket, tízezreseket." - nyilatkozta a ValóVilág 4 győztesének édesapja a Velvetnek. Alekosz a nyereményét PayPass karórán kapja: úgy is mondhatnánk, ezt a fizetési rendszert neki találták ki...

Nagy Tibor a Velvetnek elmondta: fia mindig ötszázasokra váltotta be a húszezreseket, de ha egy kicsit is gyűröttebb volt a pénz, visszaadta, hogy adjanak vasaltabbat.

"Alekosz mindig a legolcsóbb helyre megy vásárolni, nem fogja elverni a pénzt, az tuti. Nem lottózik, mert arra sem költi a pénzt, de amikor megkérdeztem, hogy mire költene egy nagyobb nyereményt, akkor azt mondta, egy lakást venne. Hát, most megnyerte. Azt nem fogja eladni, az biztos, ahogyan az autót sem, mert neki még soha nem volt új autója." - mondta az apa.Mintha neki találták volna ki...

Az szja-törvény szerint a nyereményekből származó bevétel után adózni kell. A 12 millió forintos pénznyeremény adója 16 százalék, így a győztes bő 10 millió forintot kap "készhez".

Mint az közismert, a ValóVilág nyertese egy éven át havi egymillió forintot kap Takarékpont-számlán, hozzá egy PayPass karórát.

Mi is ez a karóra?

A MasterCard PayPass egy olyan fizetési technológia, amelyet a kisebb összegű vásárlások gyors lebonyolítására fejlesztettek ki. Ezt a technológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

Íme Alekosz luxuslakása: milliókat kaszálhat rajta - KATTINTS!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban Magyarországon csak a PayPass technológiával ellátott bankkártyák voltak forgalomban, a chipes karórák 2010 novemberétől elsőként váltak elérhetővé.

A PayPass elfogadás legfőbb előnyei:

• Biztonságérzetet nyújt (a kártyát nem kell átadni a kereskedőnek lehúzásra).
• Praktikus, kényelmes és mindig kéznél van.
• Nincs a pénztárnál hosszú várakozás.
• Nem kell aggódnod, hogy van-e nálad készpénz.
• Ha az órádat mindig magaddal hordod, a pénzed sem hagyod otthon.

Jelenleg világszerte közel 78 millió PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 245.000-et. Az első Európai PayPass kártyákat Törökországban bocsátották ki, mára a régió több országában, így Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is alkalmazzák a technológiát, karórás verzióban is. A fizetések felső összeghatára országonként változik. Jelenleg Magyarországon ez a limit bruttó 5 ezer forint alkalmanként. 


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nap maximum 25 000 Ft-ért (5×5 000 Ft) vásárolhatsz, maximum alkalmanként 5 000 Ft értékben természetesen, ha ez az összeg a számládon a rendelkezésedre áll. Az óra kibocsátási díja: 12 990 Ft. Ha az órát visszaadod, elveszíted vagy ellopják, akkor is ki kell fizetni az óra teljes kibocsátási díját, függetlenül attól, hogy az órát mikor adod vissza, lopták el vagy veszett el. Természetesen Alekosznak nem ötezer forintonként kell elköltenie a nyereményt, hiszen a pénz bankszámláján halmozódik, a nagyobb vásárlásokat bankkártyával, átutalással, esetleg készpénzzel intézheti.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?