8 °C Budapest

Így költi el Alekosz a sokmilliós főnyereményt

2011. május 14. 12:02

"Alekosz olyan, ha elmegy vásárolni, három ötszázast visz magával, hogy ne költsön többet. Ha volt egy húszezrese, az volt az első, hogy elment a bankba, hogy fölváltsa, mert ő nem szereti a húszezreseket, tízezreseket." - nyilatkozta a ValóVilág 4 győztesének édesapja a Velvetnek. Alekosz a nyereményét PayPass karórán kapja: úgy is mondhatnánk, ezt a fizetési rendszert neki találták ki...

Nagy Tibor a Velvetnek elmondta: fia mindig ötszázasokra váltotta be a húszezreseket, de ha egy kicsit is gyűröttebb volt a pénz, visszaadta, hogy adjanak vasaltabbat.

"Alekosz mindig a legolcsóbb helyre megy vásárolni, nem fogja elverni a pénzt, az tuti. Nem lottózik, mert arra sem költi a pénzt, de amikor megkérdeztem, hogy mire költene egy nagyobb nyereményt, akkor azt mondta, egy lakást venne. Hát, most megnyerte. Azt nem fogja eladni, az biztos, ahogyan az autót sem, mert neki még soha nem volt új autója." - mondta az apa.



Mintha neki találták volna ki...

Az szja-törvény szerint a nyereményekből származó bevétel után adózni kell. A 12 millió forintos pénznyeremény adója 16 százalék, így a győztes bő 10 millió forintot kap "készhez".

Mint az közismert, a ValóVilág nyertese egy éven át havi egymillió forintot kap Takarékpont-számlán, hozzá egy PayPass karórát.

Mi is ez a karóra?

A MasterCard PayPass egy olyan fizetési technológia, amelyet a kisebb összegű vásárlások gyors lebonyolítására fejlesztettek ki. Ezt a technológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

Íme Alekosz luxuslakása: milliókat kaszálhat rajta - KATTINTS!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban Magyarországon csak a PayPass technológiával ellátott bankkártyák voltak forgalomban, a chipes karórák 2010 novemberétől elsőként váltak elérhetővé.

A PayPass elfogadás legfőbb előnyei:

• Biztonságérzetet nyújt (a kártyát nem kell átadni a kereskedőnek lehúzásra).
• Praktikus, kényelmes és mindig kéznél van.
• Nincs a pénztárnál hosszú várakozás.
• Nem kell aggódnod, hogy van-e nálad készpénz.
• Ha az órádat mindig magaddal hordod, a pénzed sem hagyod otthon.

Jelenleg világszerte közel 78 millió PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 245.000-et. Az első Európai PayPass kártyákat Törökországban bocsátották ki, mára a régió több országában, így Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is alkalmazzák a technológiát, karórás verzióban is. A fizetések felső összeghatára országonként változik. Jelenleg Magyarországon ez a limit bruttó 5 ezer forint alkalmanként. 


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nap maximum 25 000 Ft-ért (5×5 000 Ft) vásárolhatsz, maximum alkalmanként 5 000 Ft értékben természetesen, ha ez az összeg a számládon a rendelkezésedre áll. Az óra kibocsátási díja: 12 990 Ft. Ha az órát visszaadod, elveszíted vagy ellopják, akkor is ki kell fizetni az óra teljes kibocsátási díját, függetlenül attól, hogy az órát mikor adod vissza, lopták el vagy veszett el. Természetesen Alekosznak nem ötezer forintonként kell elköltenie a nyereményt, hiszen a pénz bankszámláján halmozódik, a nagyobb vásárlásokat bankkártyával, átutalással, esetleg készpénzzel intézheti.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm