14 °C Budapest

Így költi el Alekosz a sokmilliós főnyereményt

2011. május 14. 12:02

"Alekosz olyan, ha elmegy vásárolni, három ötszázast visz magával, hogy ne költsön többet. Ha volt egy húszezrese, az volt az első, hogy elment a bankba, hogy fölváltsa, mert ő nem szereti a húszezreseket, tízezreseket." - nyilatkozta a ValóVilág 4 győztesének édesapja a Velvetnek. Alekosz a nyereményét PayPass karórán kapja: úgy is mondhatnánk, ezt a fizetési rendszert neki találták ki...

Nagy Tibor a Velvetnek elmondta: fia mindig ötszázasokra váltotta be a húszezreseket, de ha egy kicsit is gyűröttebb volt a pénz, visszaadta, hogy adjanak vasaltabbat.

"Alekosz mindig a legolcsóbb helyre megy vásárolni, nem fogja elverni a pénzt, az tuti. Nem lottózik, mert arra sem költi a pénzt, de amikor megkérdeztem, hogy mire költene egy nagyobb nyereményt, akkor azt mondta, egy lakást venne. Hát, most megnyerte. Azt nem fogja eladni, az biztos, ahogyan az autót sem, mert neki még soha nem volt új autója." - mondta az apa.Mintha neki találták volna ki...

Az szja-törvény szerint a nyereményekből származó bevétel után adózni kell. A 12 millió forintos pénznyeremény adója 16 százalék, így a győztes bő 10 millió forintot kap "készhez".

Mint az közismert, a ValóVilág nyertese egy éven át havi egymillió forintot kap Takarékpont-számlán, hozzá egy PayPass karórát.

Mi is ez a karóra?

A MasterCard PayPass egy olyan fizetési technológia, amelyet a kisebb összegű vásárlások gyors lebonyolítására fejlesztettek ki. Ezt a technológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.

Íme Alekosz luxuslakása: milliókat kaszálhat rajta - KATTINTS!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban Magyarországon csak a PayPass technológiával ellátott bankkártyák voltak forgalomban, a chipes karórák 2010 novemberétől elsőként váltak elérhetővé.

A PayPass elfogadás legfőbb előnyei:

• Biztonságérzetet nyújt (a kártyát nem kell átadni a kereskedőnek lehúzásra).
• Praktikus, kényelmes és mindig kéznél van.
• Nincs a pénztárnál hosszú várakozás.
• Nem kell aggódnod, hogy van-e nálad készpénz.
• Ha az órádat mindig magaddal hordod, a pénzed sem hagyod otthon.

Jelenleg világszerte közel 78 millió PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 245.000-et. Az első Európai PayPass kártyákat Törökországban bocsátották ki, mára a régió több országában, így Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is alkalmazzák a technológiát, karórás verzióban is. A fizetések felső összeghatára országonként változik. Jelenleg Magyarországon ez a limit bruttó 5 ezer forint alkalmanként. 


Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nap maximum 25 000 Ft-ért (5×5 000 Ft) vásárolhatsz, maximum alkalmanként 5 000 Ft értékben természetesen, ha ez az összeg a számládon a rendelkezésedre áll. Az óra kibocsátási díja: 12 990 Ft. Ha az órát visszaadod, elveszíted vagy ellopják, akkor is ki kell fizetni az óra teljes kibocsátási díját, függetlenül attól, hogy az órát mikor adod vissza, lopták el vagy veszett el. Természetesen Alekosznak nem ötezer forintonként kell elköltenie a nyereményt, hiszen a pénz bankszámláján halmozódik, a nagyobb vásárlásokat bankkártyával, átutalással, esetleg készpénzzel intézheti.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?