9 °C Budapest

Veszélyben az OTP-ügyfelek! Ez az eddigi legdurvább átverés

2011. május 3. 12:02

Egy, az interneten terjedő lánclevélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg bankkártya adatokat kicsalni az OTP-ügyfelektől.

Egy, az interneten terjedő lánclevél az OTP Bankra hivatkozva próbál meg bankkártya adatokat kicsalni az ügyfelektől. A levél szövege a következő:

"Tisztelt ügyfelünk,

Az előbbiekben tapasztaltuk, hogy külömböző számitógépekről belépések történtek az ön netbank szolgáltatásában, és többszörös sikertelen jelszó használata is tapasztalható volt. Megkérjük önt, hogy szíveskedjen belépni a netbank szolgáltatásában, és töltse ki a biztonsági kérdőívet, hogy biztosak lehessünk abban, hogy ön az aki ténylegesen jogosult a netbank szolgáltatáshoz, továbbá bizonyoságot szerezzünk arról hogy semi sem változott az ön biztonsági adataival kapcsolatosan."

Az OTP Bank felhívja a figyelmet, hogy a fenti levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra juthatunk.

Ahogy már számos alkalommal hangsúlyozták, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben adataidat már megadtad, haladéktalanul lépj kapcsolatba az OTP-vel a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy ezen az e-mail címen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A közlemény szerint a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40