17 °C Budapest

Problémás drogériák: reagált a dm

2011. április 11. 14:02

Nyílt levélben reagált a dm a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) egy héttel ezelőtti felmérésére. A fogyasztóvédők azt vizsgálták, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz.

A TVE szerint az egyes szempontok szerinti eredményeket összevetve viszonylag gyenge mezőny alakult ki, mindegyik cégnek bőven van még tennivalója a felelős és etikus működés terén. Az összesítés alapján kis pontkülönbséggel első helyén a Rossmann áll, utána következik a Müller, a rangsorban az utolsó helyet pedig a dm szerezte meg.

A társadalmi szempontok vizsgálatánál számos problémát találtak. A cégeknek leginkább a fogyasztóvédelemmel gyűlt meg a bajuk. A felmérés szerint az elmúlt években mindhárom cég kapott büntetést árfeltüntetési hiányosságok miatt a GVH-tól. Ugyancsak fizettek a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt, valamint gyógynövények engedély nélküli árusítása miatt is. Előfordult, hogy lejárt szavatosságú termékeket árultak, valamint az üzletbe nem engedtek be egy vak férfit vakvezető kutyájával. Ez utóbbi két hiányosságot a dm jegyzi.

A dm ma nyílt levélben reagált a fogyasztóvédők felvetéseire. Mint írják, felelős vállalatként mindig is nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre. Többek között a tavalyi év őszétől "csereakciót" hirdetettek a 2009 augusztus óta forgalomban lévő, környezetbarát lila táskákra. Az akció keretében ingyen kicserélik a vevők kérésére az elhasználódott táskákat. Az elhasználódott táskákat szelektíven gyűjtik.

Az egészségtudatos táplálkozást és a természetes szépségápolást egyaránt kiemelten fontosnak tartva, a drogérialánc kimagaslónak tartja szerepét a natúrtermékek és kozmetikumok fogalmazása terén. 350 natúrkozmetikai termék kapható az üzleteikben, valamint a konkurens drogériák közül a legszélesebb termékpalettával rendelkeznek az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek terén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mint a levélben írják, a dm társadalmi szerepvállalását több kezdeményezés is bizonyítja. A dm a foglakoztatás területén is több díjjal büszkélkedhet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?