Problémás drogériák: reagált a dm

2011. április 11. 14:02

Nyílt levélben reagált a dm a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) egy héttel ezelőtti felmérésére. A fogyasztóvédők azt vizsgálták, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz.

A TVE szerint az egyes szempontok szerinti eredményeket összevetve viszonylag gyenge mezőny alakult ki, mindegyik cégnek bőven van még tennivalója a felelős és etikus működés terén. Az összesítés alapján kis pontkülönbséggel első helyén a Rossmann áll, utána következik a Müller, a rangsorban az utolsó helyet pedig a dm szerezte meg.

A társadalmi szempontok vizsgálatánál számos problémát találtak. A cégeknek leginkább a fogyasztóvédelemmel gyűlt meg a bajuk. A felmérés szerint az elmúlt években mindhárom cég kapott büntetést árfeltüntetési hiányosságok miatt a GVH-tól. Ugyancsak fizettek a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt, valamint gyógynövények engedély nélküli árusítása miatt is. Előfordult, hogy lejárt szavatosságú termékeket árultak, valamint az üzletbe nem engedtek be egy vak férfit vakvezető kutyájával. Ez utóbbi két hiányosságot a dm jegyzi.

A dm ma nyílt levélben reagált a fogyasztóvédők felvetéseire. Mint írják, felelős vállalatként mindig is nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre. Többek között a tavalyi év őszétől "csereakciót" hirdetettek a 2009 augusztus óta forgalomban lévő, környezetbarát lila táskákra. Az akció keretében ingyen kicserélik a vevők kérésére az elhasználódott táskákat. Az elhasználódott táskákat szelektíven gyűjtik.

Az egészségtudatos táplálkozást és a természetes szépségápolást egyaránt kiemelten fontosnak tartva, a drogérialánc kimagaslónak tartja szerepét a natúrtermékek és kozmetikumok fogalmazása terén. 350 natúrkozmetikai termék kapható az üzleteikben, valamint a konkurens drogériák közül a legszélesebb termékpalettával rendelkeznek az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek terén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint a levélben írják, a dm társadalmi szerepvállalását több kezdeményezés is bizonyítja. A dm a foglakoztatás területén is több díjjal büszkélkedhet.

NEKED AJÁNLJUK
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16