Egyre több WC papírt használunk

2011. április 3. 11:02

Stabilizálódott a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca. Kiskereskedelmi forgalmuk változatlanul mintegy 300 milliárd forintot ért el 2010. március-2011. februárban, az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Mennyiséget tekintve plusz 1 százalékot regisztrált a Nielsen piackutató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A legnagyobb forgalmú húsz vegyiáru kategória közül értékben kiemelkedően nőtt a toalett papír, papír zsebkendő, arc- és szemránckrém, továbbá konyhai törlőkendő bolti eladása, egyik évről a másikra 4-8 százalékkal" - mondta el Villányi Ágnes, a Nielsen kereskedelmi kapcsolatok osztályvezetője.

A kutatás szerint megugrott a rovarirtók értékesítése, 41 százalékkal, mivel a tavalyi csapadékos tavasz és nyár kedvezett a szúnyogok, valamint más rovarok elszaporodásának.

A Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru és kozmetikum kategória - értékben mért - kiskereskedelmi forgalmából a bolttípusok piaci részesedése. Százalékban. (Forrás: Forrás: Nielsen piackutató vállalat)


Jól látszik, hogy két bolttípus piaci pozíciója erősödött, éves összehasonlításban. A drogériák piaci részesedése 27 százalékra emelkedett, míg a patikáké 3-ra.

A kiskereskedelmi eladás legnagyobb része a hipermarketekre jut háztartási vegyiáruból és kozmetikumból. Az élelmiszerekhez képest jóval koncentráltabb a vegyiáruk értékesítése, amiből hipermarketre, az értékben mért eladásokból 39 százalék jutott, a legutóbbi tizenkét hónap során. Mivel a drogéria piaci részesedése 27 százalékra nőtt, ez a két bolttípus viszi el a forgalom kétharmadát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A főleg szupermarketet és diszkontot magában foglaló 401-2 500 négyzetméteres csatorna részaránya 18-ról 17 százalékra változott.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?