11 °C Budapest

Címke: ökológiai gazdálkodás (20 cikk)

Pénzcentrum | 2011. április 11. 14:02

Problémás drogériák: reagált a dm

Nyílt levélben reagált a dm a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) egy héttel ezelőtti felmérésére. A fogyasztóvédők azt vizsgálták, hogy mennyire etikus, illetve a társadalom iránt mennyire felelős cégpolitika társul a hazánkban legismertebb drogérialáncokhoz.

Pénzcentrum | 2010. július 1. 09:17

Erről ismered meg könnyedén a bio termékeket

Július elsejétől úgynevezett ökologóval kell ellátni az előre csomagolt biotermékeket. A Bizottság célkitűzése szerint az új címkézés garanciát jelent majd a fogyasztók számára arra, hogy az adott terméket teljes mértékben a szigorú uniós előírásoknak megfelelően állították elő - hívja fel a figyelmet a Bruxinfo.

Pénzcentrum | 2009. május 7. 14:02

Megmentené a tiszta vizet? Most szóljon!

A Vízügyi és Környezet-védelmi Központi Igazgatóság koordinálásával a vízügyi, környezetvédelmi és természetvédelmi ágazat szakemberei vízgyűjtő-gazdálkodási tervek készítésén dolgoznak. A végleges terv elkészülte előtt még lehetőség nyílik arra, hogy a nyilvánosság véleményével hozzájáruljon a tervek alakításához.

Pénzcentrum | 2009. április 29. 05:40

A leghülyébb BIO-termékek: "Lófingató" pálinka és kecsketej szappan

Manapság már alig találni olyan terméket, amiből nincs bio változat. Ha elfogadjuk, hogy a legszigorúbb előírásokat betartva készítik őket, néhány termék mellett akkor sem mehetünk el szó nélkül. Íme, a legviccesebb bio készítmények!

Pénzcentrum | 2007. január 31. 08:20

A magyarok többsége egyáltalán nem vásárol bioélelmiszert

A GfK Hungária Piackutató Intézet által készített, a lakosság bioélelmiszerekkel kapcsolatos attitűdjét felmérő legutóbbi kutatás szerint négyből három magyar fogyasztó egyáltalán nem vásárol bioélelmiszert, s e szokásukon a jövőben sem kívánnak változtatni. A vásárlók a biológiailag ellenőrzött minőséget főként zöldség- és gyümölcs-, kenyér és ivólevek vásárlásakor tartják szem előtt.