17 °C Budapest

Sorban álltak a lapostévéért

2011. január 16. 20:02

Taroltak a lapostévék a karácsonyi műszakicikk-piacon. A legnépszerűbb termékek az LCD és LED televíziók voltak, de emellett a háztartási kisgépek és a számítástechnikai termékek forgalma is jelentősen növekedett. Az ország egyik legnagyobb műszakicikk-kereskedelmi hálózatának karácsonyi forgalma jelentősen, több mint harminc százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit.

Dobos Kata, az Euronics marketingigazgatója elmondta, hogy egy átlagos vásárlás értéke a 2009-es év hasonló időszakához hasonlóan 20-30 ezer forint között alakult. A legnagyobb forgalom közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt, december 18 és 19-én volt - úgy látszik, sokan az utolsó pillanatra halasztották az ajándékvásárlást. A marketing vezető szerint azonban jól érzékelhető volt, hogy a forgalom növekedése már december első napjaiban, a hó eleji fizetések után megkezdődött.

A vásárlók tavaly decemberben is a készpénzes fizetést részesítették előnyben, de nőtt a hitelre történő vásárlások aránya is. A 2010. év utolsó hónapjában ez utóbbiak arányában szintén kétszámjegyű növekedést tapasztaltak a cégnél.

Nem volt jelentős a január első napjaiban visszavitt termékek száma. A legtöbb esetben nem hiba miatt cserélték ki az ajándékba kapott műszaki cikket, hanem mert vagy több hasonló termék, vagy nem a megfelelő teljesítményű készülék került a fa alá.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?