29 °C Budapest

Nem hárítják át a hipermarket adót?

2010. október 21. 10:02

A jelenlegi rendkívül rossz piaci helyzet alapján a válságadó nem hárítható sem a vásárlókra, sem a beszállítókra - állítja az Országos Kereskedelmi Szövetség.

A szövetség közleményében hangsúlyozza, hogy az APEH adatai szerint 2009-ben a kiskereskedelmi ágazat adózás előtti "eredménye" 33 milliárd forint veszteség volt, a válságadó pedig ezt feltehetően megduplázza a 2010. évi befizetésekkel.

A külföldi és a magyar kereskedőláncok csak az elmúlt öt évben ezer milliárd forintot meghaladó értékű fejlesztéssel gyarapították állami támogatások nélkül a nemzetgazdaság beruházásait, a legnagyobb láncok tízezer számra foglalkoztatják a magyar munkaerőt, az ágazati átlagnál több bérért - közölte a szövetség.

A jelenlegi törvények - köztük a fogyasztóvédelmi és a versenytörvény, valamint a beszállító védelmi előírások - minden lehetséges visszaélést tiltanak, így egyetért az OKSZ a kormánynak azzal az értékelésével, hogy az esetleges visszaélések ellen a jog talaján fel lehet lépni.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség bízik abban, hogy az új gazdaságpolitikai döntések, így a személyi jövedelem adó kulcs csökkentése nyomán javul a gazdaság és a belső piac helyzete.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?