22 °C Budapest

Végre javulás: növekszik a bankkártyás fizetés aránya

Pénzcentrum
2010. október 18. 10:02

Az idei év második felében az eddigi egyéves negatív trendet megtörve növekedett a forgalomban lévő hitelkártyák száma. Jelenleg 1,452 millió darab van használatban. Ezen kívül a betéti kártyák száma is emelkedett 0,54%-kal, így mára már 7,391 millió darabot tartanak nyilván belőlük - írja a Napi Gazdaság.

A Magyar Nemzeti Bank összesítése szerint a hitelkártyák aránya 19,65% a teljes plasztik-állományon belül, tehát a forgalomban lévő 8,843 millió kártya közül minden ötödik ilyen típusú. Azonban az összes plasztik száma még mindig elmarad 17.400 darabbal a 2009-es évi rekordtól.

A kártyaelfogató helyek száma folyamatosan bővül. Az utóbbi három hónapban 1169 kártyaleolvasó berendezést üzemeltek be. Ebből kifolyólag most már összesen 64.852 üzletben, kereskedelmi egységben, bankban és postán tudunk plasztikkal fizetni.

A családok kereskedelmi kiadásaik 22%-át egyenlítették ki bankkártyával. Ez a szám évente átlagosan 4%-kal növekszik, azonban egyes hipermarketekben a készpénzkímélő tranzakciók nagysága a 40%-ot is eléri.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?