18 °C Budapest

Felismered? Ők csaltak ki milliókat hamis bankkártyákkal

2010. október 14. 18:02

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága bankkártyával elkövetett visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők 2009. augusztus 24-e és 2009. szeptember 4-e között Budapesten több bankautomatánál próbáltak meg hamis plasztikkal készpénzhez jutni. 35 bankkártyával sikerült is nekik, másfél millió forintot emeltek el.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 430-4700/ 43-204 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

 


Mit tehetsz, ha eltűnik, vagy ellopják a bankkártyádat?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azonnal hívd fel a bankot vagy pénzintézetet, amely a kártyát kibocsátotta! Ők valószínűleg a kártya letiltását javasolják, és küldenek egy új kártyát a címedre. Ellenőrizd, hogy kártyakibocsátód helyesen tudja-e levelezési címedet!

Ha nem vesztetted el kártyádat, viszont általad nem kezdeményezett vásárlásokat észleltél (bankszámlakivonaton vagy SMS visszajelzés alapján), haladéktalanul jelentsd telefonon kártyakibocsátódnak a csalást, és kérj új kártyát!

Van olyan eset is, hogy a bank keres meg téged a bankkártyás tranzakció részleteinek egyeztetésére. Ilyenkor mindig győződj meg arról, hogy valóban a bankoddal beszélsz, és csak ezt követően válaszolj a feltett kérdésekre. Bankod ügyfélszolgálatának telefonszámát tartsd magadnál, illetve gondoskodj arról, hogy bankod is ismerje a te telefonos elérhetőségedet!

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?