12 °C Budapest

Fordulat: feladták volna a bankjegyhamisítók?

2010. július 19. 12:02

2010 első félévében mintegy 13 százalékkal kevesebb hamis euro bankjegy volt forgalomban, mint a megelőző 6 hónapban - közölte az Európai Központi Bank. 2006 óta ez az első alkalom, hogy csökkent a hamis bankjegyek száma.

Az idei első félévben összesen mintegy 387 ezer hamis euro bankjegyet vontak ki a forgalomból, ami összehasonlítva a forgalomban lévő közel 13,2 milliárd valódi bankjeggyel, továbbra is alacsony hamisítási arányt jelent.


Ráadásul a 2009 második felében mért 8 százalékos emelkedés után idén még csökkent is a hamis bankjegyek száma, amihez az EKB azonban nem fűzött semmilyen magyarázatot.

Ami a hamisítványok címleteit illeti, a legkedveltebb az 50 eurós, amely a forgalomból kivont pénzek 42,5 százalékát tette ki, 41,5 százalékát pedig a 20 eurós címletek adták. 2009-ben még a 20-as címlet volt a legforgalmasabb hamisítvány.


A hamis pénzek 98 százalékát amúgy az eurózónában találták meg. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Itthon a 2010 első felében fellelt hamis forintbankjegyek száma összesen 3770 darab volt, összes névleges értékük pedig meghaladta a 41 millió forintot. Ha kíváncsi, hogy melyek a leggyakoribb hamis címletek hazánkban, olvassa el cikkünket: MNB: a pénzhamisítók a nagy címletekre utaznak

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?