Címke: pénzhamisítók (20 cikk)

MTI | 2013. február 14. 12:05

Profi pénzhamisítókat kaptak el Budapesten

Bankjegyhamisítókat vettek őrizetbe Budapesten - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a rendőrség honlapján.

MTI | 2013. január 11. 17:06

Fiatalkorú pénzhamisítókat fogtak el Hajdú-Biharban

Fiatalkorú fiúkat fogott el a rendőrség Hajdú-Biharban, a gyanú szerint Püspökladányban több helyen is saját maguk által készített hamis pénzzel fizettek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

MTI | 2011. december 6. 18:04

Ezzel próbálkoztak a nógrádi pénzhamisítók

Balassagyarmat és Szécsény térségében működő héttagú pénzhamisító csoportot fogtak el Nógrád megyében a szécsényi rendőrök és a megyei bűnügyi igazgatóság munkatársai; a gyanúsítottak több százezer forintos tételben állítottak elő megtévesztésre alkalmas hamis 10 ezer forintos címletű bankjegyeket - közölte Kalmár Zsolt, a megyei bűnügyi igazgatóság munkatársa kedden a szécsényi rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón.

Pénzcentrum | 2010. július 19. 12:02

Fordulat: feladták volna a bankjegyhamisítók?

2010 első félévében mintegy 13 százalékkal kevesebb hamis euro bankjegy volt forgalomban, mint a megelőző 6 hónapban - közölte az Európai Központi Bank. 2006 óta ez az első alkalom, hogy csökkent a hamis bankjegyek száma.

Pénzcentrum | 2010. július 19. 05:22

MNB: a pénzhamisítók a nagy címletekre utaznak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, idei második negyedéves jelentése szerint a bankjegyhamisítók leginkább a magas címletű forintokat kedvelik, legalábbis az öt-, tíz- és húszezer forintos címletek akadtak horogra leggyakrabban 2010 első felében.

Pénzcentrum | 2009. július 16. 08:47

Visszafogták magukat a pénzhamisítók

A Magyar Nemzeti Bank második negyedéves jelentése szerint az előző két negyedévben tapasztalt növekedés után megállt a forintbankjegy-hamisítások növekedése. A jegybank szakértői az első negyedéves 1 584 darab után a második negyedévben 1 422 darab forgalomból lefoglalt hamisítvány vizsgáltak.

Pénzcentrum | 2009. február 28. 08:00

Világhírű bankjegyhamisító a jegybankban!

Talán a világ egyik legidősebb élő bankjegyhamisítóját, a 91 éves Adolf Burgert hívta meg a Bank of England ezen a héten, hogy vessen egy pillantást egy vélhetően általa hamisított bankjegyre.

Pénzcentrum | 2008. december 8. 16:00

Áfacsaló pénzhamisítók a vámosok markában

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai bűnügyi információk alapján lelepleztek egy szervezetten működő fővárosi és Zala megyei tagokból álló csoportot, akik magyarországi, szlovák és angol cégek alapításával egymással kapcsolatban működő üzlethálózatot alakítottak ki, ruhaneműk kereskedelme céljából.

Pénzcentrum | 2008. június 5. 15:24

Tízezer euró egy villanyóra eurósításáért

Semmilyen hivatalos intézmény és bank nem gyűjt adatokat a lakosságtól az euró bevezetése előtt, tette világossá a szlovák kormány miután egyre több embert húztak le az euróra való átállásra hivatkozva. Egy néni villanyóráját 10 ezer euróért eurósították, marketing vállalkozások pedig pilóta játékra készülnek, immár eurós-alapon - írja az Index.hu.

Pénzcentrum | 2008. május 14. 12:06

Nagy mennyiségű hamis 200 euróst csempésztek az országba

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint nyolc gyanúsított (egy fő ukrán, három fő bolgár, valamint négy fő magyar állampolgár) bűnszövetségben nagy mennyiségben hozott be Magyarország területére hamis 200 eurós bankjegyeket, amelyeket főként szállodákban próbáltak meg értékesíteni. A jelentős pénzhamisítási ügyben, melynek nyomozása 207-ben indult, már vádemelési javaslat született - számolt be az InfoRádio.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 11. 08:30

Horgon a pénzhamisítók: az Europol is kellett hozzá

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Győrben 8 tonna pénzjegynyomáshoz használható biztonsági papírt foglaltak le. Az ügyben 6 magyar állampolgárt gyanúsítanak pénzhamisítás elősegítésével, ők a papír értékesítésében vettek részt.

Pénzcentrum | 2007. április 25. 07:14

Célpontot váltottak a pénzhamisítók

2006 előtt az 50 eurós bankjegy volt a hamisítók legfőbb célpontja az euró-zónán belül, később viszont meredeken zuhant a felderített hamis 50 eurós bankjegyek aránya, miközben ennek megfelelően emelkedett mind a hamis 20 eurós bankjegyek, mind pedig (sokkal kisebb mértékben) a hamis 100 eurós bankjegyek száma - hívja fel a figyelmet az Európai Központi Bank éves jelentése. Mindezek következtében a forgalomból kivont hamisítványok teljes névértéke, és ezáltal a hamisítás által okozott potenciális pénzügyi kár is csökkent 2006-ban.

Pénzcentrum | 2006. október 18. 07:31

Rákapcsoltak a pénzhamisítók Magyarországon

Több negyedév óta 2006 III. negyedévében fedezték fel Magyarországon a legtöbb forintbankjegy-hamisítást mind az eset, mind a darabszámra vonatkozóan - derül ki a Magyar Nemzeti Bank harmadik negyedéves jelentéséből. Az MNB szakértői 2006 harmadik negyedévében 3109 esetből származó 3276 darab forgalomból lefoglalt forintbankjegy- hamisítványt vizsgáltak, ami mind az előfordulások, mind a