24 °C Budapest

Székely termékekkel erősít a Cora

2010. május 11. 14:02

Május 22-ig Székely heteket tartanak a magyarországi Cora áruházakban, amelynek keretében hét Hargita megyei és egy mezőpaniti termelő áruját is megvásárolhatják az érdeklődők.

A székely termelők/gyártók összesen hetventonnányi terméket -sajtot, áfonyaszörpöt, majonézt, mézet, ásványvizet, nápolyi szeletet, almalevet, valamint kerámiákat - hoztak Magyarországra. Az árukat a szolnoki, szegedi, miskolci, debreceni és budapesti - budakalászi, fóti és törökbálinti Cora hipermarketekben árusítják a Székely hetek elnevezésű rendezvénysorozat keretében.

"Nagy lehetőség a Cora üzletlánccal való együttműködés, ugyanis a multinacionális cég tapasztalatát ötvözve minőségi, egészséges termékeinkkel esély van arra, hogy megtanuljuk értékesíteni javainkat, és hogy felhívjuk a nagyvilág figyelmét értékeinkre" - emelte ki az esemény megnyitóján Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő elmondta: reméli, hogy a francia segítséggel - amely révén a magyarországi Cora áruházlánc megszervezte a Székely heteket -, Brüsszelben és Párizsban is helyük lesz a székely termékeknek.

Van, aki kimaradt

Egyetlen háromszéki terméket sem mutatnak be a Cora üzletlánc által szervezett Székely Heteken. "Árnyék vetült a jó kezdeményezésre, hiszen a háromszéki termékek is ütötték a mércét, mégis kimaradtak a székely kínálatból" - mondta Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke.

A közgyűlési elnök nehezményezi, hogy -habár a tervek szerint lesz még folytatása az akciónak- az első körből kimaradtak a háromszéki termelők.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: Pénzcentrum/Kronika.ro

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?