-2 °C Budapest

Akciós sörök a magyar boltokban! Mi áll a háttérben?

2010. április 20. 05:02

Akciós sörök a boltokban Meglepően sok sörakcióval találkozhat ezekben a hetekben az élelmes vásárló. Érdekes, hogy prémiumtermékek is akadnak a leértékelt sörök között, így akár a nyárra is érdemes lehet bespájzolni.

A legnagyobb sörakciókat a Cora aktuális katalógusában találtuk: itt a dobozos Borsodi 175 forint, ugyanebből a 6 üveges multipack 869 Ft+üveg (így egy üveg sör 145 forint). A 6 üveges Beck's 949 Ft + üveg (így ebből egy üveg 158 forintba kerül). A prémiummárkának számító Stella Artois doboza csak 179 forint, míg a szintén felsőkategóriás Staroprament is érdemes lehet nagyobb tételben vásárolni, hiszen csak 159 forintba kerül.

Belföldi sörértékesítés csomagolási típusok szerint(Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége)


Az Auchan a dobozos Holstent kínálja 139 forintért, a literes Sopronit pedig 299-ért. A Tesco a Buckler alkoholmentes sört adja 30%-kal olcsóbban, 109 forintért. Ugyanitt az Ottakringer Spezial 159-, míg a Kozel 165 forint. A SPAR-áruházlánc az Amstel Lagert kínálja 46% kedvezménnyel, 139 forintért (a Buckler náluk is 109 Ft). A Match-boltok az üveges Borsodit akciózzák: ára jelenleg 165 forint (+ betétdíj).

A meccsekre várnak?

Mint a napokban a Magyar Sörgyártók Szövetségének sajtótájékoztatóján elhangzott: a gyártók kiemelt promóciókkal készülnek a nyári labdarúgó világbajnokságra. Habár konkrét számokat nem árultak el, biztosra vehető, hogy egy ilyen, több hétig tartó sportesemény komoly hatással van a nyári sörértékesítésekre is.

Sörértékesítés termékcsoportok szerint(Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége)


Épp ezért a gyártók hatalmas marketingerőket mozgósítanak a lehető legjobb értékesítés érdekében. Valószínűsíthető, hogy külön erre az alkalomra megújult, átalakított dobozokkal, üvegekkel rukkolnak majd elő (például promóciós játékaik reklámozása céljából). Így a mostani akciókkal az is lehet a céljuk, hogy a jelenleg raktáron lévő készleteket kiárusítsák, hogy néhány hét múlva már a VB-promóciós termékek várják a vevőket a polcokon (hiszen a világbajnokság szűk 2 hónap múlva, június 11-én kezdődik).

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Kattints!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az sem mellékes, hogy ezekben a hetekben kerülnek megrendezésre a Bajnokok Ligájának utolsó meccsei (elődöntő április 20-21. és 27-28. döntő május 22.). Mint az a sörgyárak értékesítési adatain is látszik, a magyar fogyasztók egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy szórakozóhelyeken, presszókban nézzék a mérkőzéseket. Így vélhetően a jelenleg futó akciókkal a BL- meccsek iránt érdeklődő, otthon ülő közönséget is megcélozzák.

A TV-k is olcsóbbak lesznek?

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem