Akciós sörök a magyar boltokban! Mi áll a háttérben?

2010. április 20. 05:02

Akciós sörök a boltokban Meglepően sok sörakcióval találkozhat ezekben a hetekben az élelmes vásárló. Érdekes, hogy prémiumtermékek is akadnak a leértékelt sörök között, így akár a nyárra is érdemes lehet bespájzolni.

A legnagyobb sörakciókat a Cora aktuális katalógusában találtuk: itt a dobozos Borsodi 175 forint, ugyanebből a 6 üveges multipack 869 Ft+üveg (így egy üveg sör 145 forint). A 6 üveges Beck's 949 Ft + üveg (így ebből egy üveg 158 forintba kerül). A prémiummárkának számító Stella Artois doboza csak 179 forint, míg a szintén felsőkategóriás Staroprament is érdemes lehet nagyobb tételben vásárolni, hiszen csak 159 forintba kerül.

Belföldi sörértékesítés csomagolási típusok szerint(Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége)


Az Auchan a dobozos Holstent kínálja 139 forintért, a literes Sopronit pedig 299-ért. A Tesco a Buckler alkoholmentes sört adja 30%-kal olcsóbban, 109 forintért. Ugyanitt az Ottakringer Spezial 159-, míg a Kozel 165 forint. A SPAR-áruházlánc az Amstel Lagert kínálja 46% kedvezménnyel, 139 forintért (a Buckler náluk is 109 Ft). A Match-boltok az üveges Borsodit akciózzák: ára jelenleg 165 forint (+ betétdíj).

A meccsekre várnak?

Mint a napokban a Magyar Sörgyártók Szövetségének sajtótájékoztatóján elhangzott: a gyártók kiemelt promóciókkal készülnek a nyári labdarúgó világbajnokságra. Habár konkrét számokat nem árultak el, biztosra vehető, hogy egy ilyen, több hétig tartó sportesemény komoly hatással van a nyári sörértékesítésekre is.

Sörértékesítés termékcsoportok szerint(Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége)


Épp ezért a gyártók hatalmas marketingerőket mozgósítanak a lehető legjobb értékesítés érdekében. Valószínűsíthető, hogy külön erre az alkalomra megújult, átalakított dobozokkal, üvegekkel rukkolnak majd elő (például promóciós játékaik reklámozása céljából). Így a mostani akciókkal az is lehet a céljuk, hogy a jelenleg raktáron lévő készleteket kiárusítsák, hogy néhány hét múlva már a VB-promóciós termékek várják a vevőket a polcokon (hiszen a világbajnokság szűk 2 hónap múlva, június 11-én kezdődik).

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Kattints!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az sem mellékes, hogy ezekben a hetekben kerülnek megrendezésre a Bajnokok Ligájának utolsó meccsei (elődöntő április 20-21. és 27-28. döntő május 22.). Mint az a sörgyárak értékesítési adatain is látszik, a magyar fogyasztók egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy szórakozóhelyeken, presszókban nézzék a mérkőzéseket. Így vélhetően a jelenleg futó akciókkal a BL- meccsek iránt érdeklődő, otthon ülő közönséget is megcélozzák.

A TV-k is olcsóbbak lesznek?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm