5 °C Budapest

IKEA: így lett 266 forintból 2 milliárd

2010. március 4. 13:02

Több mint 10 millió dollárnyi adományt gyűjtöttek össze az IKEA áruházlánc vásárlói világszerte: a plüssállatok eladásából származó összeget teljes egészében gyermekvédő szervezet kapják.

A november 1-től december 24-ig tartó akció lényege az volt, hogy az áruházlánc minden eladott plüssjáték árából 1 eurót (266 forintot) nemzetközi gyermekvédő szervezeteknek -többek között az UNICEF-nek - juttatott. Ezekből a vásárlásokból világszerte több mint 10 millió dollárnyi (2 milliárd forint) adomány gyűlt össze.

Az "Egy euró egy egész vagyon" elnevezésű program 2003-as indulása óta 35 millió dollárt gyűjtöttek össze a vevők: a nemzetközi szervezetek ezzel 8 millió gyermeken segítenek, a világ 30 országában. Az összeget elsősorban oktatásfejlesztési programokra költik.

A dollármilliókhoz a magyar vásárlók is hozzájárultak: a két magyarországi áruház összesen 34 millió forintot ajánlott fel.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?